zlatan_ibrahimovic_milan_ls

Ibrahimović savetuje Van Persija da napusti Arsenal

 

Najbolji fudbaler Milana i kapiten reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović savetovao je Holanđanina Robina Van Persija da pod hitno napusti Arsenal, ukoliko želi da osvoji neki trofej.

-Dok sam igrao u Holandiji nisam lično znao Robina, ali imao sam prilike da vidim o kakvom je talentu reč. Da sam na njegovom mestu uradio bih isto kao i Sesk Fabregas. Fudbal se igra za pobede, a kada ne osvojite ništa godinama, onda će svi razumeti vašu odluku – rekao je Ibrahimović za „San“.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Englezi: Ne plašimo se Suaresa, nije on jedina opasnost

Milan je sredinom nedelje u prvom meču osmine finala Lige šampiona deklasirao Arsenal sa 4:0, a Van Persi je bio praktično jedina opasnost po gol Italijana.

-Fudbal je izazov, zato mislim da bi Van Persi trebalo da potraži drugu sredinu koja će ga naterati da još napreduje. Najlakše je ostati kod kuće, uživati u udobnosti i ništa ne menjati. Ako se dokažete u pet različitih sredina, onda vas ljudi još više cene. Moj primer mogao bi da mu bude pouka, menjao sam klubove, ali sam u svakom poslednjih osam godina bio šampion – rekao je Ibrahimović.

Povezana vest:  U Beogradu preminuo Stjepan Bobek

Ibrahimović je karijeru počeo u Malmeu, zatim je igrao za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan, dok je Van Persi posle Fejnorda u kojem je ponikao, 2004. godine prešao u Arsenal i do sada nije uspeo da osvoji nijednu šampionsku titulu.