dragan_djuric_skupstina_logo

Tumbaković dobio podršku Đurića i Partizana

 

Dragan Đurić je uputio i zvaničan predlog čelnicima FSS, kade je izbor selektora u pitanju. Podsećanja radi u užem izboru za selektora FSS su Siniša Mihajlović i Ljubiša Tumbaković a tokom jučerašnjeg dana spominjalo se ime i Ivanovića ali je to demantovano, tako da, za sada, ostaju na spisku samo dvojica kandidata.

-Mislim da naslednik Vladimira Petrovića mora biti Ljubiša Tumbaković. Stojim iza svojih reči i siguran sam da bi uspeo da povrati poljuljan ugled našoj seniorskoj reprezentaciji. To kažem jer je Tumba čovek i trener sa velikim autoritetom. Najtrofejniji je trener Partizana u istoriji. Za devet godina koliko je radio u Partizanu osvojio je čak šest domaćih šampionata i tri nacionalna kupa. Svoje iskustvo nadogradio je u inostranstvu. Sa malo poznatim Šandongom napravio je sjajne rezultate u dalekoj Kini. Osvojio je dve titule, dva nacionalna kupa i jedan liga kup – rekao je Đurić.

Pominje se da su mu protiv kandidati Jovanović  i  Mihajlović.

-Ako će izbor biti realan Tumba nema kandidata trenutno. On je bez konkurencije u izboru novog kormilara ‘orlova’’. Pre svega jer je slobodan, nema pritisaka od nekog kluba i itekako dobro poznaje srpski fudbalski mentalitet, za razliku od mnogih kandidata koji nisu radili u Srbiji. A uz njega su sjajni igrači postali Mijatović, Mirković, Jokanović, Saveljić, Rašović, Tomić, Sojanovski, Ćirić i mnogo mnogo drugih. Uveren sam da bi sa njim napravili veliki uspeh u kvalifikacijama i dalje  na velikim takmičenjima – istakao je Đurić.

Povezana vest:  Tare: Prekid u Beogradu neće uticati na odnose igrača