EkOlimpijske_igre_ks

ČETVRTE „EKOLIMPIJSKE IGRE“ ODRŽANE U KRUŠEVCU
 
U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Kruševcu, danas su održane četvrte po redu „EkOlimpijske igre”, a sa učesnicima su se družili i slikali kajakaš Marko Tomićević, koji će nas predstavljati na Igrama u Londonu i Srećko, prva maskota Olimpijskog tima Srbije.
Ove srede đaci iz Kruševca su imali prilku da kroz druženje i igru osete olimpijski duh i da nauče nešto novo o olimpizmu i istoriji olimpijskog pokreta. Na „Olimpijskom času“ deca su učila o osnovnim olimpijskim vrednostima koje se stiču kroz bavljenje sportom, na času „Olimpijskog engleskog“ naučili su osnovne pojmove iz oblasti olimpizma na engleskom jeziku, dok su se u okviru tribine družili sa kajakašem Markom Tomićevićem koji ih je upoznao sa svojim sportom i podelio sa njima svoja očekivanja od Olimpijskih igara.
Marko je svojim sagovornicima na tribini poručio: “Velika mi je čast  što ću predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu. Iskreno se nadam da ću ja osvojiti medalju na ovim Igrama, a da ćete na nekim budućim to biti vi. Kao dete sam prvo trenirao vaterpolo, ali sam zbog jedne devojke prešao na kajak i odmah se zaljubio u taj sport. Verujem da će posle nadam se dobrih rezultata u Londonu, kajak postati mnogo popularniji u Srbiji.”
“Drago mi je da Olimpijski komitet Srbije organizuje ovakve akcije, jer verujem da bi deca trebalo da se druže sa sportistima i sutra slede naš primer”, rekao je Tomićević.
Vojvođanska banka koja je već treću godinu partner Olimpijskog komiteta Srbije na programima olimpijskog obrazovanja i ovom prilikom je decu nagradila prikladnim poklonima, a učesnike je pozdravila oblasni menadžer Vojvođanske banke Dragana Vitorović Lukić: “Želim vam da danas uživate, da se igrate i da u budućnosti možda i vi postanete olimpijci. Vojvođanska banka već treći olimpijski ciklus podržava olimpijce Srbije jer mi nagrađujemo prave vrednosti.“
Kroz druženje i igru Srećko, specijalni član i maskota Olimpijskot tima Srbije, osigurao je jaku podršku najmlađih Kruševljana za naše olimpijce na njihovom putu za London.
Učestvujući na “EkOlimpijskim igrama”, do Olimpijskih igara u Londonu, oko 8000 osnovaca, imaće priliku da osete duh olimpizma i postanu ambasadori olimpijskog pokreta u Srbiji. Već sledeće srede domaćin „EkOlimpijskih igara“ biće Negotin.

 

Povezana vest:  OI 2016, Dabović: Odbrana će biti ključ protiv Španije