uefa_champions_league

LIGA ŠAMPIONA

Bazel iznenadio Bajern, Andre Ajev srušio Inter

 

Fudbaleri Bazela napravili su večeras veliko iznenađenje u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, pošto su na svom stadionu savladali minhenski Bajern sa 1:0, a istim rezultatom Olimpik je u Marselju pobedio Inter. Strelac jedinog gola na utakmici u Bazelu bio je Valentin Stoker u 86. minutu, posle asistencije Žaka Zue.

Bazel je na Sent Jakobs parku u prvom poluvremenu odigrao veoma hrabro i u tom periodu bio je opasniji po protivnički gol. Kapiten Marko Streler je u dva navrata bio u prilici da zatrese mrežu, ali mu to nije pošlo za rukom, a šansu je propustio i DŽerdan Šaćiri koji će od leta igrati upravo za Bajern.

Povezana vest:  Pobeda Zvezde protiv Leotara

U nastavku utakmice ekipa iz Minhena je bila nešto bolja, ali je evidentno da najtrofejniji nemački klub sada nije u formi. Najbolje prilike za Bajern u drugom poluvremenu propustili su Filip Lam i Mario Gomez, a golman Bazela Jan Somer fantastično je intervenisao.

Inter je u duelu sa Olimpikom imao inicijativu, ali su se domaćini na kraju radovali pogotku Andrea Ajeva u sudijskoj nadoknadi vremena. Čuvar mreže Olimpika Stiv Mandanda je u 11. minutu dobro intervenisao nakon pokušaja Dijega Forlana, a finišu prvog dela meča dobru šansu „upropastio“ je Mauro Zarate.

Povezana vest:  Roben odložio potpisivanje ugovora sa Bajernom

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković je u 74. minutu zamalo postigao gol, kada je zakačio loptu posle slobodnog udarca Veslija Snajdera. Kada su svi očekivali da se utakmica završi bez golova, Matje Valbuena je odlično izveo korner, a Ajev se našao na pravom mestu i naneo Interu četvrti uzastopni poraz, računajući sva takmičenja. Revanš utakmice igraju se 13. marta u Minhenu i Milanu.

Povezana vest:  Barselona pobedila Grandu u gostima