franck_bekenbauer

Bekenbauer kritikovao igrače Bajerna, a trener Hajkens sebe

 

Počasni predsednik Bajern Minhena Franc Bekenbauer kritikovao je igrače tog kluba i kazao da moraju što pre da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze, preneli su danas nemački mediji.

-Igrači moraju što pre da se zapitaju da li žele da budu prosečni ili vrhunski – rekao je Bekenbauer.

Povezana vest:  Navijači Škendije: Srbi su rak Evrope

Bajern je u sredu izgubio u gostima od švajcarskog Bazela sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a Bekenbauer je istakao da rukovodstvo kluba mora da razgovara sa igračima.

-(Kristijan) Nerlinger, (Karl Hajnc) Rumenige i (Uli) Henes moraju da pričaju sa igračima i predoče im ozbiljnost situacije. Odgovornost pripada i (treneru) Jupu Hajnkesu, ali u njega ne sumnjam – istakao je legendarni nemački fudbaler.

Povezana vest:  Đukić: Bez kalkulacija, od prvog minuta na pobedu

-Bivši kapiten Oliver Kan bi odmah reagovao. Okupio bi igrače I vodio tim napred – dodao je.

Trener višestrukog nemačkog šampiona Jup Hajnkes kazao je da javnost opravdano kritikuje njega i igrače Bajerna.

-Kritike su opravdane. Ja sam odgovoran za celu stvar i moram da se potrudim da se situacija preokrene – rekao je Hajnkes.

Povezana vest:  Torino iznenadio Inter, Ćezena ostavila Parmu samu na dnu

On je dodao da se ne boji da će dobiti otkaz. Bajern je treći na tabeli nemačke Bundeslige sa četiri boda manje od vodeće Borusije iz Dortmunda, a u nedelju će igrati na svom terenu protiv četvrtoplasiranog Šalkea. Revanš meč sa Bazelom, Bavarci će igrati 13. marta u Minhenu.