robert_prosinecki_pripreme_januar_2012 (1)

JELEN SUPER LIGA

Prosinečki: Pobeda za navijače i samopouzdanje

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da je njegov tim mnogo bolji nego jesenas i da je prvi meč u prolećnom delu sezone protiv Spartaka najbolja prilika da se to potvrdi.

-Mnogo smo jači nego jesenas, momci koji su došli su veoma kvalitetni, svi su reprezentativci i imaju pobednički karakter. Starosedeoci su još iskusniji i očekujem da to pokažemo na terenu. Za razliku od prvog dela, sada imamo i dobre zamene i to će nam biti dodatni kvalitet – rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani.

Povezana vest:  Dostanić napustio Zvezdu

On je dodao da već od meča sa Spartakom očekuje početak pobedonosne serije.

-Želimo da već na startu pobedimo i napravimo dobru atmosferu i samopouzdanje za nastavak sezone. Čeka nas utakmica protiv nezgodnog rivala, ali verujem da ćemo obradovati veliki broj navijača koji će doći da nas podrže – istakao je

Trener Crvene zvezde podsetio je da je Spartak veliki dužnik, pošto su Subotičani u prvom kolu pobedili njegov tim sa 2:0.

-Hoćemo da im se revanširamo za taj poraz, bez obzira na to što znam da nam uvek naprave mnogo problema. Oni su u međuvremenu oslabljeni odlaskom nekoliko važnih igrača, uključujući i Mirića koji je došao kod nas. Imaju veoma iskusnog trenera, međutim, očekujem sigurnu pobedu – kazao je on.

Povezana vest:  Od danas u prodaji ulaznice za Olimpijakos

Prosinečki je nastavio sa tradicijom da izdiktira imena startnih 11 igrača:

-Igraće Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Evandro, Lazović, Perović i Borha. Žao mi je što u ekipi neće biti Milunović koji još nije dobio papire iz Belgije, dok Asamoa zbog kasnog dolaska nije u konkurenciji – naveo je Prosinečki.

Kapiten crveno-belih Nikola Mikić rekao je da je meč protiv Spartaka idealna prilika da se pokaže kako je tim radio tokom priprema.

Povezana vest:  Više od 75.000 navijača aplaudiralo deci migranata na Alijanc areni

-Spremni smo i očekujem da već od prve utakmice pokažemo koliko smo napredovali. Novi igrači učinili su da ekipa bude mnogo brža i to će svakako biti naš novi kvalitet. Gosti će sigurno doći da se brane, imaju odličnog trenera, taktičara, ali sve zavisi od nas – dodao je Mikić.

Utakmica 16. kola Crvena zvezda – Spartak igra se sutra od 17 sati, a ulaz će biti besplatan povodom proslave 67. rođendana sportskog društva.