Brazil_SP_2014

Brazil ljut na Valkea, traži novog predstavnika FIFA

 

Brazilski ministar sporta Aldo Rebelo pozvao je danas Svetsku fudbalsku federaciju (FIFA) da umesto generalnog sekretara Žeroma Valkea odredi novog predstavnika za odnose s vladom domaćina narednog svetskog prvenstva. Valke je nedavno kritikovao Brazil zbog kašnjenja priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine.

Povezana vest:  Savićević: Milan igra skoro kao Barselona

-Način na koji se Valke obratio brazilskoj vladi, kao i njegove kritike na naš rad potpuno su neprihvatljive. Ovakve agresivne komentare nećemo tolerisati. Neprihvatljivo je da se tako nešto kaže jednoj zemlji – rekao je Rebelo.

On je dodao da će domaćin nastaviti da sarađuje sa FIFA, ali i da će Valkeu ukinuti gostoprimstvo, zbog narušavanja odnosa Brazila i Svetske fudbalske federacije. Genaralni sekretar FIFA ocenio je Rebelove izjave kao detinjaste.

Povezana vest:  PRVA LIGA SRBIJE, Bežanija dočekuje Srem, Inđija protiv Banata

-Zašto se taj gospodin ne bavi pravim problemima? Nisu napravili značajniji napredak već pet godina. Oni ne žele više sa mnom da razgovarju posle jednog komentara u kojem sam rekao kakvo je stanje u Brazilu i naznačio da stvari ne napreduju dobro – odgovorio je Valke.

Svetsko prvenstvo u fudbalu biće održano od 12. juna do 13. jula 2014. godine u Brazilu.

Povezana vest:  Babić: Očekujem veoma težak meč protiv Borca