ŠPANSKA LIGA, VESTI

Bospanija_logolji ugovor za Piquea

Saradnja Barselone i Gerarda Piquea trebalo bi da potraje do 2015. Defanzivac je produžio postojeći ugovor za dodatne tri sezone, a podrazumevaju se i poboljšani uslovi. Pique ne krije da mu boravak u redovima prvaka Evrope godi:
– Vest da ću još dugo biti deo ove ekipe je sjajna. Zbog osećaja koji imate prilikom osvajanja trofeja dobijate odgovarajući motiv za novi napad na titule. 
Pique je prošao fudbalsku školu Barselone, potom je prešao u Mančester junajted, a 2008. se vratio u katalonski klub. Zanimljivo je da bi ekipa koja bi želela da ga angažuje pre isteka ugovora trebalo da izdvoji 200 miliona evra za obeštećenje. Ta suma čini defanzivca trajno nedostupnim. O njegovim kvalitetima pohvalno se izrazio i trener Guardiola:
– Jedan je od najboljih evropskih igrača u svom uzrastu. Ambiciozan je i takmičarski nastrojen.  

Povezana vest:  Čelsi preokretom do pobede, gol Ivanovića, KPR ispustio pobedu

Burrull pod suspenzijom

Sudija Perez Burrull se našao u centru pažnje španske fudbalske javnosti zbog niza čudnih odluka tokom duela madridskog Atletika i Valensije. Slično loše vodio je i prošlogodišnji meč između Reala i Osasune. Ovog puta je došlo do konkretne reakcije sudijske organizacije. Burrull je suspendovanog do daljeg i neće izvesti fudbalere Osasune i Hetafea na teren, kako je prvobitno planirano. Umesto njega priliku će dobiti Mejuto Gonzalez, a promenjen je i jedan pomoćni sudija, koji je činio deo trojke na čelu s Burrullom.

Povezana vest:  Vojvodina bolja od Rada u poslednjoj utakmici 23. kola Super lige

Nakamura napustio Espanjol

Shunsuke Nakamura, nekada zapaženi fudbaler Seltika, karijeru će nastaviti u Jokohami. Japanac je i tokom boravka u timu iz Glazgova naglašavao da bi se rado vratio u otadžbinu. Ipak, nije mu svejedno zbog činjenice da u međuvremenu nije ostavio dublji trag u Espanjolu. Pogotovo ako se ima u vidu da je njegovom predstavljanju prisustvovalo čak sedam hiljada navijača. On je izjavio:
– Moj doprinos je bio ispod svih očekivanja. To je u suprotnosti s namerama koje sam imao. Odlaskom u Japan moći ću da povratim želju za igrom. Žao mi je što sam uskratio pristalice Espanjola za pravog Nakamuru. Zahvaljujem im se na ispoljenoj privrženosti. 

Povezana vest:  Nikolić i Stanojević: Nerešen rezultat realan prikaz dešavanja na terenu