zenit_porto_ls_2011

LIGA ŠAMPIONA

Zenit brani gol prednosti u Lisabonu, Arsenal juri četiri

 

Fudbaleri Zenita i Milana pokušaće sutra u Lisabonu i Londonu da sačuvaju prednost iz prvih utakmica i obezbede plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Zenit je u Sankt Peterburgu pobedio Benfiku sa 3:2, dok je Milan takođe kao domaćin bio bolji od Arsenala sa ubedljivih 4:0. Trener Milana Masimilijano Alegri kazao je da i pored velike prednosti iz prvog meča, njegov tim još nije obezbedio prolaz u narednu rundu.

-Moraćemo da igramo još bolje nego u prvom meču. Znamo da će biti teško, bez obzira na prednost koju imamo – rekao je Alegri za klupski sajt.

Povezana vest:  Šuker: Hrvatska može da iznenadi kao i u Francuskoj

Njegov kolega iz londonskog kluba Arsen Venger kazao je da njegovi

igrači moraju da „veruju u čudo“.

-Na prvi pogled deluje nemoguće, ali igrači moraju da veruju da su

sposobni da nemoguće naprave mogućim. Nikada se ne zna u fudbalu… Nemamo šta da izgubimo – rekao je Venger britanskim medijima.

Francuz je dodao da će za sutrašnju utakmicu „možda napraviti neke promene u timu“.

-Videćemo da li možemo da ih pritisnemo i pokušamo da postignemo golove – dodao je on.

Povezana vest:  Klop: Završiću karijeru pre 60. godine

Trener Benfike rekao je da njegovi igrači posle poraza u gradskom derbiju od Porta sa 3:2 moraju da „nastave dalje“ i pokušaju da pobede Zenit.

-Ulazimo u duel sa Zenitom u situaciji koja nije dobra po nas, ali takav je život. Igrači osećaju da su nezasluženo poraženi od Porta, ali hajde da vidimo da li tim može da se oporavi i pobedi Zenit. Mislim da možemo da se nadamo prolazu dalje – rekao je Horhe Hesus portugalskim medijima.

Zenit će u Lisabonu igrati bez povređenog igrača sredine terena Danija, dok Andrej Aršavin koji se vratio u klub na pozajmicu iz Arsenala nema pravo nastupa, pošto je već igrao za londonski tim. Ekipa koju trenira Italijan Lučano Spaleti, takođe je, prošlog vikenda igrala derbi u domaćem prvenstvu. Zenit je gostovao u Moskvi kod CSKA sa kojim se bori za titulu, a meč je završen bez pobednika – 2:2.

Povezana vest:  UEFA odbila žalbu, Matić pauzira tri meča

-Utakmica sa CSKA je bila najvažnija od kada sam ja trener Zenita, a meč sa Benfikom je najvažniji u klupskoj istoriji – rekao je Spaleti posle ruskog derbija.

Utakmice Arsenala – Milan i Benfika – Zenit počeće u 20.45.