pep_gvardiola_ls_2011

Apoel i Jovanović žele nastavak bajke u LŠ

 

Fudbaleri kiparskog Apoela i trener Ivan Jovanović pokušaće sutra u Nikoziji da savladaju Olimpik iz Liona sa više od jednog gola razlike i nastave fudbalsku bajku koja je ove sezone oduševila navijače širom Starog kontinenta. Lion je u prvom meču na svom terenu savladao Apoel sa 1:0, ali kiparski šampion nije razočarao igrom na „Žerlanu“.

„90 minuta od večnosti“, naslov je u kiparskom sportskom dnevniku „Gol“ koji možda najbolje oslikava očekivanja javnosti i stanje u kojem se nalaze navijači jedinog tamošnjeg kluba koji je ušao u nokaut fazu LŠ.

-Svi smo jedva čekali da nam se ovako nešto desi. Ovo je najvažniji trenutak u mom životu i jedan od najbitnijih u istoriji kluba. Revanš meč umnogome može da utiče na sve nas, kao i igrače i kao ekipu. Moramo da postignemo gol, moramo da pobedimo. Rizikovaćemo i dati sve od sebe da nastavimo da igramo u Ligi šampiona – rekao je brazilski igrač sredine terena Gustavo Manduka.

Povezana vest:  Tadić među kandidatima za igrača meseca

U prvoj fazi takmičenja Apoel je bio bolji od timova kao što su Porto, Zenit i Šahtjor. Trener Jovanović za sutrašnji duel neće moći da računa samo na vezistu Helija Pinta koji je suspendovan. Kada se govori o LŠ, iskustvo je, definitivno, na strani Liona koji je redovni učesnik nokaut faze ovog takmičenja u poslednjih 10 godina.

Ekipa sa „Žerlana“, međutim, u prvenstvu ne igra u skladu sa očekivanjima i zauzima tek sedmo mesto na tabeli.

-Oni su svi fini momci, ali to nije dovoljno. Ne smeju tako lako da propuštaju svoje šanse. Talenat imaju, tu je i novac i slava i glamur, ali zalaganje mora da bude mnogo veće. Ne smeju samo povremeno da pokazuju kvalitet – opisao je svoje fudbalere predsednik Liona Žan Mišel Ola.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2014, Holandija pobedila Tursku i odvela Rumuniju u baraž

Vezni igrač francuske ekipe Kim Kalstrom kazao je da očekuje da detalji reše pitanje pobednika u revanš utakmici.

-Očekujem težak revanš na Kipru, ali sam ubeđen da prolazimo dalje jer imamo dovoljno kvalitetan tim koji zaslužuje nastavak takmičenja u LŠ – zaključio je Kalstrom.

Aktuelni prvak Evrope, Barselona dočekaće nemački Bajer iz Leverkuzena sa prednošću od 3:1 iz prve utakmice. Izabranici Pepa Gvardiole su svakako favoriti, ali je Leverkuzen prošlog vikenda u Bundesligi „pokazao zube“ i savladao Bajern sa 2:0. Tradicija je protiv „aspirindžija“ koji gotovo 10 godina nisu zabeležili pobedu u gostima u nekom evropskom takmičenju.

Povezana vest:  Palermov oproštaj na "Bombonjeri"

-Realno gledano, nemamo previše šansi u Barseloni. Ipak, nateraćemo ih da se pomuče kako bi osigurali prolaz u četvrtfinale – kazao je napadač Leverkuzena Štefan Kisling.

Uprkos svemu strateg Barselone Pep Gvardiola pozvao je igrače i navijače na oprez i uzdržanost.

-Spremamo se za meč sa ekipom koja je pobedila Bajern pre nekoliko dana. Ne smemo da potcenimo Leverkuzen, pred nama je još mnogo posla – naveo je Gvardiola.

Barselona je prošlog vikenda savladala Sporting iz Hihona sa 3:1, a na meču sa Leverkuzenom u tim će se vratiti Lionel Mesi. Sutrašnje revanš utakmice Lige šampiona igraju se od 20.45.