jelensuperliga logo

JELEN SUPER LIGA

Partizan dočekuje Slobodu u derbiju 17. kola Super lige

 

Fudbaleri Partizana dočekaće sutra užičku Slobodu, u derbiju 17. kola Super lige Srbije. Crno-beli su u prošlom kolu, kojim je počeo prolećni deo prvenstva, odigrali nerešeno 1:1 na gostovanju u Novom Pazaru, dok je Sloboda na svom terenu izgubila od Jagodine sa 2:1. Partizan vodi na tabeli Super lige sa 43 boda, osam više od drugoplasirane Crvene zvezde, dok je Sloboda na petom mestu sa 25 bodova.

Meč na stadionu u Humskoj počinje u subotu u 19.00, dok se sve ostale utakmice 17. kola igraju od 14.00. Crvena zvezda gostuje Javoru u Ivanjici. Ona je u premijernoj utakmici prolećnog dela sezone savladala na svom terenu Spartak iz Subotice sa 1:0, dok je Javor istim rezultatom poražen u Čačku od Borca.

Povezana vest:  PLEJ OF LIGA ŠAMPIONA, Rezultati večerašnjih utakmica baraža

Fudbaleri Rada dočekaće Novi Pazar, a „građevinare“ će sa klupe predvoditi Marko Nikolić, koji se pre nekoliko dana vratio u klub. Nikolić je tri godine bio trener Rada, a na kraju prošle sezone podneo je ostavku zbog nesuglasica s prvim čovekom kluba Rankom Stojićem.

Rad ima 17 bodova i nalazi se na 11. mestu Super lige, dok je Novi pazar 14. sa 12 bodova. Fudbaleri Smedereva, koji su vezali tri pobede u Super ligi, dočekaće čačanski Borac. Smederevci su u prošlom kolu bili bolji od BSK-a u Borči, a u poslednja dva kola jesenjeg dela sezone pobedili su Hajduk i Javor.

Povezana vest:  Gvardiola proslavio rođendan pobedom u Madridu

Borac je u 16. kolu savladao Javor na svom terenu, ali su Čačani i pored pobede pretposlednji na tabeli sa 11 bodova. Smederevo je na devetom mestu sa 20 bodova. Fudbaleri Spartaka dočekuju Radnički 1923 u duelu ekipa iz gornjeg dela tabele. Subotičani su šesti sa 25, a gosti su četvrti sa 29 bodova.

Povezana vest:  Rojs na kraju sezone prelazi u Dortmund

Jagodina posle pobede u Užicu u prošlom kolu dočekuje OFK Beograd. Domaćin je osmi na tabeli Super lige sa 23, dok su gosti, koji su prošlog vikenda savladali Hajduk u Kuli sa 2:1, sedmi sa 25 bodova. Vojvodina u Novom Sadu dočekuje Metalac, dok BSK u Borči igra protiv kulskog Hajduka.