Rafael_Nadal_loptica

Nadal: Nisam opsednut Đokovićem

 

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da nije opsednut Novakom Đokovićem, uprkos sedam uzastopnih poraza od srpskog tenisera, uključujući poslednja tri u finalima gren slem turnira.

-Nemam želju za osvetom, nisam opsednut nijednim pojedinačnim igračem – kazao je Nadal na konferenciji za novinare pred početak turnira iz serije Masters 1000 u američkom Indijan Velsu.

Pre godinu dana, Nadal je u finalu tog turnira doživeo prvi od sedam poraza od Srbina, svih sedam u mečevima za pehar.

-Svaki put kada se vratim na teren kako bih trenirao, ne mislim na Novaka, mislim na napredak – dodao je drugi teniser sveta, koji nije nastupao na turnirima od poraza od Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, spektakularnom maratonu od pet setova i skoro šest sati igre.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, De Hea povređen, propušta naredna dva meča

-To je bio veliki meč, zahtevan fizički i mentalno. On je pobedio, ja sam izgubio, ali sam bio zadovoljan što sam učestvovao u takvom meču – kazao je 25-godišnji Nadal, koji je na turniru u Indijan Velsu trijumfovao 2007. i 2009.

-Novak je tenis podigao na viši nivo, ali niko nije večan. Jednog dana neko će biti bolji od njega, ne znam da li ću to biti ja – kazao je španski teniser.

Povezana vest:  Lajonel Mesi: Uvek je lepo pobediti Brazil!

Nadal će u drugom kolu turnira igrati protiv Argentinca Leonarda Majera ili Kolumbijca Alehandra Falje. Takođe na konferenciji za novinare, Britanac Endi Mari govorio je o saradnji s bivšim teniskim asom Ivanom Lendlom koja je počela ove sezone.

-Imamo mnogo toga zajedničkog, veliki smo radnici. Ivan je bio jedan od prvih koji je ozbiljno shvatio aspekat fizičke pripreme u tenisu. Veoma se dobro uklopio u moj tim. Proveli smo deset dana zajedno pre Dubaija i pridružiće mi se na (narednom Mastersu) u Majamiju – kazao je Mari.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Podvig Brage, Porto u finalu uprkos porazu

Četvrti na listi najboljih tenisera sveta, koji, međutim, u karijeri još nema gren slem titulu, izgubio je prošlog meseca od Đokovića u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije, a potom je Srbinu naneo prvi poraz u sezoni, u polufinalu turnira u Dubaiju prošle sedmice, nakon čega je u finalu poražen od Rodžera Federera.

-Osećam da sam ove sezone bliži Novaku nego prošle godine, snažniji sam i opušteniji – kazao je Mari.

-Zaista sam napredovao forhendu, pravim manje grešaka i forhend je postao moje oružje – dodao Škot.