diego_milito_slavlje_1_finale

LIGA ŠAMPIONA

Bajern i Inter igraju za opstanak u Evropi

 

Evropski fudbalski velikani minhenski Bajern i milanski Inter pokušaće sutra da eliminišu Bazel i Marselj u osmini finala Lige šampiona i na taj način poprave loš utisak koji su ostavili u domaćim šampionatima. Inter je u Marselju izgubio sa 1:0, a neroazuri u Seriji A zauzimaju tek sedmo mesto i pitanje je da li će igrati u Evropi sledeće sezone.

-Ubeđen sam da možemo da nadomestimo minus iz prvog meča. I u Marselju smo igrali dobro, nismo zaslužili da izgubimo. Siguran sam da možemo još da pružimo u Ligi šampiona ove sezone. Sutra nas čeka velika utakmica i učinićemo sve da pobedimo – rekao je napadač Intera Dijego Milito italijanskim medijima.

Povezana vest:  Golman Leverkuzena ne seća se utakmice protiv Majnca

Olimpik je već jednom eliminisao Inter iz evropskih takmičenja, u sezoni 2003/2004, kada je francuski klub slavio u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa UEFA. U poslednjoj prvenstvenoj utakmici Inter je u gostima savladao Kjevo sa 2:0, dok je Olimpik izgubio od domaćeg Ajačija sa 1:0.

Podjednako težak posao imaće Bajern, koji je u prvoj utakmici protiv Bazela u Švajcarskoj izgubio sa 1:0 i pružio partiju koja nikako nije mogla da ohrabri navijače i upravu. Ipak, u poslednjoj prvenstvenoj utakmici Bajern je „pregazio“ ekipu Hofenhajma sa 7:1 i pokazao da još nije odustao od trofeja u Bundesligi.

Povezana vest:  Srbija 19. novembra protiv selekcije novinara u Užicu

-Poslednja prvenstvena pobeda dokaz je da mi itekako umemo da postižemo golove. Taj trijumf će nam povećati samopouzdanje pred sutrašnji meč. Moramo, međutim, da budemo svesni da će protiv Bazela biti teže nego protiv Hofenhajma – kazao je trener Bajerna Jup Hajnkes.

On je protiv Hofenhajma mogao da računa na povratnika Bastijana Švajnštajgera koji je pauzirao prethodnih mesec dana.

Povezana vest:  Verati produžio ugovor sa PSŽ-om

-Drago mi je što sam dobio priliku da istrčim na teren. Spreman sam za utakmicu sa Bazelom – istakao je Švajnštajger.

Ekipa Bazela takođe će dobro raspoložena doputovati u Minhen, pošto je u poslednjem prvenstvenom duelu savladala Grashopers sa 2:0. Sutrašnje revanš utakmice Lige šampiona igraju se od 20.45.