nebojsa_ilic_sp_nz_2010_1

VESLANJE

Srpski veslači na pripremama u Kotoru

 

Veslačka reprezentacija Srbije u utorak će otputovati u Kotor na poslednju fazu priprema za predstojeću sezonu u kojoj je, između ostalog, očekuje i nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Selektor Nebojša Ilić izjavio je da će reprezentacija u Kotoru imati idealne uslove za rad, kao i da je to poslednja provera za Svetski kup, koji će od 4. do 6. maja biti održan u Beogradu.

Povezana vest:  VESLANJE, VSS predstavio novog sponzora – Srpska banka a.d. i reprezentativne posada na predstojećim takmičenjima

-Očekuje nas paklenih 12 dana posle čega ćemo da odredimo poslednja zvanična testiranja na dva i šest kilometara. Na osnovu rezultata na tim testiranjima kao i učinka na celokupnim pripremama odredićemo posade koje će nas u aprilu predstavljati na regati u Italiji – rekao je Ilić.

Put Kotora krenuće 18 reprezentativaca – Nikola Stojić, Jovan Popović, Miloš Vasić, Radoje Ðerić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Miloš Tomić, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Nemanja Nešić, Marko Marjanović, Nenad Beđik, Aleksandar Filipović, Nikola Simović, Goran Todorović, Veselin Savić, Iva Obradović i Ivana Filipović.

Povezana vest:  VESLANJE, Jagar i Vasić najbrži u dvojicu, Stojić najbolji skifista na današnjem testiranju

Tročlana delegacija Veslačkog saveza Srbije (VSS) prošlog vikenda boravila je u Londonu na sastanku svih komisija Svetske veslačke federacije (FISA) i povodom priprema za Svetski kup na Adi Ciganliji, na kojem se očekuje učešće oko 1.200 najboljih svetskih veslača. Sastancima su prisustovali generalni sekretar VŠ Nebojša Jevremović i članovi organizaciong komiteta Svetskog kupa Mladen Stegić i Ivana Vlahović.

Povezana vest:  Prvog dana EP u plivanju nastupa ceo srpski tim