lazar_markovic_1_par_sme

FK Partizan osudio napad na Lazara Markovića

 

Fudbalski klub Partizan osudio je danas napad na igrača Lazara Markovića posle nedeljne utakmice u Beogradu protiv Slobode, koja je završena nerešeno 0:0. U saopštenju objavljenom na sajtu crno-belih navodi se da je prilikom odlaska igrača sa terena posle utakmice 17. kola Super lige „jedan gledalac preskočio ogradu na istočnoj tribini i na atletskoj stazi odgurnuo igrača Lazara Markovića“.

Povezana vest:  Pobeda Nefčija u gradskom derbiju

-Bez sumnje ovakav čin zaslužuje najoštriju osudu javnosti i svih u fudbalskoj organizaciji, pogotovo, jer za njega nije postojao nikakav razlog – dodaje se u saopštenju.

U Partizanu, takođe, smatraju da je deo navijača „posebno strog“ prema mladim igračima poniklim u fudbalskoj školi kluba iz Humske ulice, da se „njima ne prašta nijedna greška“ i da su oni izloženi „uvredama i omalovažavanjima“.

Povezana vest:  Lalatović: Čukarički poštujem, ali verujem u pobedu

-Lazar Marković zaslužuje apsolutnu podršku svih fudbalskih struktura i ljubitelja fudbala u Srbiji, a klub će preduzeti mere da predupredi dela svakog neodgovornog pojedinca. Uvereni smo da ovaj događaj neće negativno uticati na dalji razvoj našeg talentovanog fudbalera – navodi se u saopštenju.

Partizan je u prva dva kola prolećnog dela prvenstva Srbije igrao nerešeno, pa se razlika u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu smanjila sa 10 na šest bodova. Nezadovoljni navijači tokom utakmice sa Slobodom skandirali su protiv Uprave i predsednika Dragana Đurića, a posle meča upaljačima i sitnim novcem gađali su igrače i trenera Avrama Granta.

Povezana vest:  Partizan i Zvezda igraju sutra 147. večiti derbi