FSS_logo

MUP Srbije i FSS potpisali sporazum o saradnji

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) i ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije potpisali su danas sporazum o saradnji sa zajedničkim ciljem preduzimanja aktivnosti na polju bezbednosti i sprečavanja nasilja na stadionima.

-Ovaj sporazum dolazi uoči posete predsednika UEFA Mišela Platinija Srbiji i upravo se temelji na zaključcima Saveta za sprečavanje nasilja na sportskim događajima Vlade Srbije i smernica koje smo dobili od UEFA – rekao je posle potpisivanja sporazuma ministar policije Ivica Dačić.

Povezana vest:  Del Boske: Španija nije favorit

On je objasnio da sporazum predviđa zajedničku organizaciju događaja, osnivanje radnih grupa koje će raditi na usklađivanju zakona sa evropskim regulativama, zatim koordinaciju i zajednički rad policijskih službenika i organizatora događaja.

-Organizovaćemo zajedničku obuku i seminare klupskih komesara za bezbednost, redara i policajaca po UEFA standardima, a kao i do sada, obezbeđivaćemo članove fudbalske reprezentacije u inostranstvu. Ono što je posebno važno, uspostavićemo operativnu saradnju u cilju sprečavanja nameštanja rezultata – rekao je Dačić i dodao da je važno da FSS, klubovi, navijači i policija rade na partnerskim osnovama i da svako preuzme svoj deo odgovornosti.

Povezana vest:  Gotovo cela ekipa Ređane zaražena korona virusom, 21 fudbaler

Predsednik FSS Tomislav Karadžić istakao je da su stadioni u Srbiji napadnuti i da je poslednji trenutak za reakciju.

-Nije pet do 12, nego je 12 i pet. I ovaj sporazum je najbolji lek protiv onoga što gledamo poslednjih dana na našim stadionima, a to je svaka vrsta nasilja. Nažalost, sve nam se dešava u vreme sjajne posete i povratka publike i sumnjamo da u svemu tome ima i politike, što se vidi i po različitim zastavama na stadionima – kazao je Karadžić.

Povezana vest:  Počinju plej-of i plej-aut Super lige, večiti derbi u subotu

Prvi čovek srpskog fudbala javno je pozvao klubove da preuzmu odgovornost.

-Slede razgovori sa upravama klubova, jer oni ne mogu da stoje po strani. Posle toga, sledeći korak su razgovori sa vođama navijača. Uveren sam da nije daleko dan kada će u Srbiji početi da se sancioniše ono što se dešava na stadionima – poručio je Karadžić.