ivica_dacic_1_kzn

Ivica Dačić: Istraga o napadu na Markovića u toku

 

Ministar policije Ivica Dačić rekao je danas da je istraga o napadu na fudbalera Partizana Lazara Markovića u toku i da će uskoro biti rešena.

-Nadam se da će uskoro sve biti rešeno i da će napadači na mladog fudbalera Partizana biti pronađeni. Ono što je važno jeste da sporazum koji smo danas potpisali predviđa i koordinaciju između redara i policije prema smernicama UEFA kako bi se ubuduće izbegli ovakvi slučajevi – rekao je Dačić novinarima u Beogradu nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa FSS.

Povezana vest:  Palermo bolji od Milana

On je dodao da je prošle godine u Srbiji na sportskim događajima bilo oko sedam miliona gledalaca, sa minimalnim incidentima, a da su se sve scene nasilja dešavala pre ili posle toga.

-Neophodno je vreme da zaživi zakon o sprečavanju nasilja, ali moram da kažem da je kod nas postalo popularno zatražiti policijsko obezbeđenje. Kome god zaprete u državi, traži pomoć, a to nije baš tako lako izvesti, s obzirom na broj policajaca. Moram da kažem da i neki koji imaju obezbeđenje uopšte ne pomažu, izlaze po splavovima i kao da im je to postao deo statusnog simbola. Ako se tako nastavi, uskoro ćemo morati da hapsimo one koje štitimo – kazao je on.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Stanojević: Zadovoljan sam pobedom i igrom

Kada je u pitanju „slučaj Ðenova“, Dačić je rekao da nema novih informacija o nalogodavcima incidenta. Na kraju ministar policije naglasio je da je potrebno da se napravi velika razlika između navijača i huligana.

-Navijačkih grupa u Srbiji ima mnogo, ali nisu sve grupe huliganske. Jedan od dobrih načina za rešavanje prolema je engleski model i moram da kažem da mi već imamo 121 osobu kojoj je zabranjeno prisustvo na sportskim događajima – rekao je Dačić.

Povezana vest:  FSS zatražio izveštaj o incidentu u Novom Pazaru

Za efikasniji rad, prema Dačićevim rečima, potrebna je i infrastruktura na stadionima.

-U Engleskoj su na stadionima imali kancelariju tužioca i policije i svako ko bi preskočio ogradu i ušao na teren, bio odmah procesuiran. Važno je da navijači u Srbiji znaju da nikom neće biti progledano kroz prste – zaključio je Dačić.