robben_bayern_1

LIGA ŠAMPIONA

Bajern dobio Bazel sa 7:0 i plasirao se u četvrtfinale

 

Fudbaleri nemačkog Bajerna iz Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su večeras u revanš meču na svom terenu ubedljivo savladali švajcarski Bazel sa 7:0. Bazel je u prvom meču pre dve nedelje savladao na svom terenu Bajern sa 1:0.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 10. kola i tabela španske Primere

Četiri gola za nemačku ekipu postigao je napadač Mario Gomes, dvostruki strelac bio je Arjen Roben dok je jedan pogodak dao Tomas Miler.

Bavarci su poveli golom Robena u 11. minutu, kada je Holanđanin odlično izbegao ofsajd, a na 2:0 povećao je Tomas Miler u 42. Minute posle asistencije strelca prvog pogotka. Minut pre kraja prvog poluvremena Bajern je poveo sa 3:0 prvim golom na meču Gomesa koji je neometan „zakucao“ loptu u mrežu posle dodavanja Holgera Badšubera.

Povezana vest:  Nikolić: Bledo prvo i fantastično drugo poluvreme

Bajern je u drugom poluvremenu nastavio sa ubedljivom igrom, a sledeća tri gola postigao je Gomes, sve na asistenciju Franka Riberija.

Golovima u 50, 61. i 67. minutu Gomes je „zapretio“ da izjednači rekord igrača Barselone Lea Mesija, koji je prošle nedelje protiv Bajera iz Leverkuzena postigao pet pogodaka i postavio rekord u Ligi šampiona. Konačnih 7:0 postavio je Roben u 81. minutu.

Povezana vest:  Bekali hoće samo Rumune u timu Steaue