nemanja_vidic_srb_slo 

Vidić: Srbija i bez mene može na SP u Brazil
 
Kapiten fudbalera Mančester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je danas da ne postoji šansa da se predomisli kada je u pitanju oproštaj od nacionalnog dresa i dodao da je uveren kako Srbija i bez njega može da se plasira na šampionat sveta u Brazilu 2014. godine.
-Odluka da se povučem iz reprezentacije bila je teška, doneo sam je posle mnogo razmišljanja i nemam nameru da je promenim. Bio sam 10 godina u reprezentaciji i mislim da je vreme za mlađe momke. Naravno, biću uvek tu da pomognem na neki drugi način. Uveren sam da i bez mene Srbija može na Mundijal u Brazil – rekao je Vidić u ekskluzivnom intervjuu za sajt Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).
On je rekao da oporavak posle teške povrede koju je doživeo jesenas u Bazelu ide po planu, ali da nije realno očekivati povratak na teren do kraja sezone.
-Nadam se da ću posle oporavka moći da igram na istom nivou kao ranije – istakao je Vidić.
Jedan od najboljih defanzivaca sveta priznao je da mu mnogo znači izbor u idealni tim sveta u izboru kolega, otkrio je da je Kristijano Ronaldo bez dileme najbolji fudbaler sa kojim je igrao, a Mesi, ćavi i Inijesta najbolji protiv kojih je igrao.
Naravno, nisu izostali ni komlimenti na račun, kako je rekao, fenomenalnog Ser Aleksa Fergusona.
-Kad neko traje kao on, onda je očigledno da ima mnogo znanja. Mislim da je njegov najveći plus što uvek razume igrače“, poručio je Vidić, uz opasku da će posle završetka igračke karijere sigurno ostati u fudbalu, možda čak i u ulozi trenera.

 

Povezana vest:  Borusija sigurna, pobeda Bajera iz Leverkuzena