Fabrice_Muamba_pad_1 

Stanje Fabrisa Muambe i dalje kritično
 
Fudbaler Boltona Fabris Muamba, koji je kolabirao na meču sa Totenhemom i dalje se nalazi u kritičnom stanju, saopštio je danas premijerligaški klub.
-Muamaba je priključen na aparate i tako će ostati naredna 24 sata. To je normalna procedura u ovakvim okolnostima. Srtručnjaci za kardiologiju će nastaviti da prate njegovo stanje – kaže se u najnovijem saopštenju Boltona.
Muamba je na utakmici FA kupa između Totehnema i Boltona doživeo srčani udar u 41. minutu, kada je pao na travu i ostao bez svesti.
Ranije danas trener Boltona Oven Kojl rekao je da su naredna 24 sata ključna za život Muambe.
-Situacija je ozbiljna. Naredna 24 sata su ključna. Dirnuti smo podrškom i pažnjom koje stižu sa svih strana. Svi se molimo za Muambu i nadamo da je dovoljno jak da dobije ovu bitku – rekao je Kojl po izlasku iz bolnice.
Muamba je u Bolton stigao 2008. godine iz Birmingema. Rođen je pre 23 godine u Kinšasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, ali su njegovi rodtelji emigrirali u Veliku Britaniju.
Muamba je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije Engleske, za omladinsku je zabeležio 33 nastupa, dok je u dresu Boltona postigao tri gola na 130 utakmica.

 

Povezana vest:  Vignjević zadovoljan jedino rezultatom