ian_thorpe

PLIVANJE
Ian Torp ne ide na Olimpijske igre u Londonu
 
Australijski plivač Ian Torp, petostruki olimpijski pobednik, propustio je da se kvalifikuje se na Olimpijske igre u Londonu. Poslednju priliku imao je popularni „torpedo“ na 100 metara slobodno u australijskim kvalifikacijama u Adelaidu.
Otplivao je Torp rezultat 50,35, ali bilo je to tek 21. vreme kvalifikacija, što znači da je propustio izboriti plasman u polufinale.
Dan ranije Torp nije se uspeo kvalifikovati na OI ni na 200 metara slobodno, disciplini na kojoj je 2004. godine u Atini osvojio zlatnu medalju s tadašnjim rekordom Igara (1:44.71), ali uprkos neuspehu ističe da se nema nameru da se povuče i na radaru ima Svetsko prvenstvo u Barseloni sledeće godine i Igre Commonwealtha 2014. godine.
-Kada sam započeo s povratkom, želeo sam se vratiti nazad u bazen. Želeo sam se utrkivati i ići na Olimpijske igre. I dalje želim sve te stvari. Propustio sam ostvariti veliki cilj, ali želja je i dalje tu – rekao je 29-godišnji plivač.
-Razočaran sam što se zapravo nisam uspeo da plivam na način koji bi reflektovao koju sam količinu rada uložio u povratak. Ali ne žalim što sam to učinio. Ali uopšte ne žalim što sam pokušao – kazao je Torp.
Podsetimo, Torp se povukao iz plivanja u novembru 2006. godine zbog, kako je sam naveo, nedostatka motivacije. Tokom karijere je čak trinaest puta postavljao svetske rekorde, osvojio je pet zlatnih olimpijskih medalja i 11 zlata na svetskim prvenstvima. Povratak takmičarskom plivanju objavio je na press-konferenciji u februaru prošle godine.

 

Povezana vest:  VESLANJE, SP 2013, Marjanović i Filipović u repesažu