Kajakaski tim SrbijeKAJAKAŠI OTPUTOVALI NA PRVE EVROPSKE IGRE

Kajakaški tim Srbije otputovao je u Baku na prve Evropske igre. U reprezentaciji se nalazi trinaestoro takmičara, tri trenera i dvoje fizioterapeuta. Sastav nacionalnog tima koji je otputovao u Azerbedžan određen je na prvom Nacionalnom izbornom takmičenju, međutim, u timu koji će nastupati u Bakuu ima tri promene.

Potrudićemo se da i u Bakuu napravimo što bolji rezultat, da osvetlamo obraz ove zemlje. S obzirom da su prve Evropske igre, nadam se da ćemo ući u istoriju i da ćemo podići kajak na još viši nivo, a pošto smo radili dobro nadam se da će rezultati biti neminovni, naglasio je kapiten reprezentacije u Bakuu, Marko Novaković

Povezana vest:  VESLANJE, Održana Beogradska internacionalna regata - izvanredan nastup Zorice Mrđe i "Partizanovih"

U jednosedu na 1000 metara umesto Dejana Pajića, koji je povređen, nastupiće Marko Tomićević, dok će umesto Tomićevića u jednosedu na 5000 metara, veslati Milenko Zorić.

Najveća novina u timu jeste ženski četverosed na 500 metara koji će prvi puta na takmičenju veslati Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Benedek i Olivera Moldovan.

Imali smo mesec dana posle Evropskog prvenstva da se pripremimo. Oformili smo najzad i ženski četverac tako da smo u ženskoj konkurenciji popunili sve discipline. I u muškoj konkurenciji idemo u najjačem sastavu, a s obzirom da smo navikli celu zemlju da donosimo najviše medalja, ja se nadam da će i u Bakuu biti isto, optimistična je Nikolina Moldovan koja će na Evropskim igrama veslati čak pet disciplina

Povezana vest:  VESLANJE, Tri srpska čamca za medalje na Bledu

Takmičari su puni optimizma i nema razloga da i mi treneri i stručni štab ne budemo optimistični. Pre mesec ipo dana imali smo Evropsko prvenstvo gde smo osvojili sedam medalja. U Bakuu će konkurencija možda biti jača s obzirom da se bliži Prvenstvo sveta na kojem se odlučuje o plasmanu na Olimpijske igre u Riju. Ovo su prve Evropske igre i siguran sam da će sve kajakaške reprezentacije biti spremnije. Imamo takmičare koji isključivo idu na pobedu i ne vidim razlog zašto to ne bi bilo tako u Azerbejdžanu, optimista je selektor nacionalnog tima, Miroslav Rodić.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Utorak – dan odluke za tri srpske

Spisak reprezentativaca po disciplinama:

Marko Dragosavljević – K1-200

Marko Tomićević – K1-1000

Milenko Zorić – K1-5000

Nebojša Grujić – K2-200

Marko Novaković – K2-200

Simo Boltić – K2-1000, K4-1000

Vladimir Torubarov – K2-1000, K4-1000

Ervin Holpert – K4-1000

Dejan Terzić – K4-1000

Nikolina Moldovan – K1-200, K1-500, K1-5000, K2-200, K4-500

Olivera Moldovan – K2-200, K4-500

Milica Starović – K2-500, K4-500

Dalma Ružičić-Benedek – K2-500, K4-500

Treneri

Miroslav Rodić

Uroš Pavlović

Dušan Ružičić

Fizioterapeuti

Vladana Batić

Dragan Nikolov

Kajakaška takmičenja na Evropskim igrama u Bakuu održaće se od 14. do 16. juna.