Logo_Real_MadridReal dobio Sevilju i preuzeo vrh

Iako je do 60. minute gubio sa 2:0 madridski Real je sjajnom igrom i neverovatnim pritiskom uspeo prvo da stigne, a onda i prestigne prednost Sevilje, i tako posle dugo vremena zameni Barselonu na vrhu Primere. Barsa je u 25. Kolu španske lige odigrala 2:2 protiv Almerije. 
Fudbalerii Reala savladali su u derbi-dvoboju 25. kola španske lige u Madridu Sevilju s 3:2 i tako opet preuzeo vođstvo na tabeli. Real se domogao pobede iako je gubio s 2:0, ali igrači Sevilje naivno su primili tri gola i oprostili se od trijumfa.. Sevilja je šokirala publiku na Bernabeu pogocima Ksabija Alonsa (10ag) i Ivice Dragutinovića (52), da bi ‘kraljevski klub’ sve preokrenuo pogodcima Cristiana Ronalda (60), Sergia Ramosa (64) i Rafaela van der Vaarta (90+2).
Barselona je odigrala samo 2:2 na gostovanju kod Almerije, pa su i Real i Barsa sada se istim brojem poena na vrhu tabele – 62 boda, ali Real ima bolju gol-razliku za dva gola. Kako trećeplasirana Valensija zaostaje čak 16 bodova, odluka o prvaku mogla bi pasti u El Classicu 10. aprila na Bernabeu. 

Povezana vest:  Futsaleri Srbije se pripremaju za početak kvalifikacija za EP