Grant_Partizan_Sloboda

Avram Grant: Zvezda i Partizan se „vole“ kao Porsmut i Sautempton

 

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je danas da u prvom meču polufinala Kupa Srbije očekuje nastavak uspešne serije njegovog tima u utakmicama sa Crvenom zvezdom. Crno-beli su bez poraza u prvenstvu već više od četiri godine, a u Kupu imaju samo neuspeh u revanš meču prošlogodišnjem polufinala (1:0), koji se praktično ne računa jer su zahvaljujući trijumfu u Humskoj (2:0) prošli u finale, a zatim osvojili trofej.

-Nikad se ne zna kada će doći kraj nekoj seriji, ali potrudićemo se da ovu sadašnju Partizanovu seriju još produžimo. Slična stvar mi se desila u Čelsiju, kada sam došao pitali su me da li mogu da nastavim seriju bez poraza na Stamford bridžu u prvenstvu koja je trajala tri godine i to mi je pošlo za rukom. Voleo bih da i ovde produžim seriju bar još godinu-dve – rekao je Grant na konferenciji za medije u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati utakmica 29. kola, strelci i tabela Super lige

On je dodao da oseća derbi groznicu na svakom koraku i da se raduej što će biti akter najvećeg srpskog fudbalskog praznika.

-Uvek je dobar osećaj jer se radi o velikim utakmicama za koje se živi. Slično je u Engleskoj i Izraelu, ali stekao sam utisak da je srpski derbi ipak jedinstven. Najbliži sa čim bi mogao da ga uporedim je duel Porsmuta i Sautemptona. I njihovi navijači se „vole“ na sličan način – rekao je Grant.

Povezana vest:  Bajern siguran u Hamburgu, Augsburg iznenadio Volfsburg

Izraelski stručnjak je podsetio novinare da je u tom engleskom derbiju izašao kao pobednik.

-Dok sam bio trener Porsmuta pobedili smo Sautempton sa 4:1 u FA kupu, a tada je na našoj klupi bio Duško Tošić. On je dobar momak i odličan igrač – uzvratio je Grant na komplimente, koje je ranije danas Zvezdin štoper izneo na njegov račun.

Grant je rekao da su Smiljanić i Eduardo u konkurenciji za tim i otkrio da je upoznat sa odličnim učinkom Dijare u derbijima.

Povezana vest:  Fudbaleri Vojvodine počeli pripreme za prolećni deo sezone

-Odgledao sam snimak poslednjeg prvenstvenog derbija, Zvezda je igrala dobro u jednom delu meča, promašila penal.. Ali, svaki meč je drugačiji, a u ovakvim duelima je za pobedu osim kvaliteta potrebno još nešto. Znam da Dijara ima pet golova i četiri asistencije u derbijima. Od prvog dana kada sam došao u Srbiju ljudi mi „pune glave“ statističkim podacima o derbiju. To jesu interesantni detalji, ali kad krene utakmica neke druge stvari su mnogo važnije – poručio je Grant.

Prvi meč polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 časova.