Mesi srušio klupski rekord Barselone po broju golova

Sa tri postignuta gola u prvenstvenom meču protiv Grenade fudbaler Barselone Lionel Mesi postavio je večeras novi klupski rekord u broju postignutih golova, sa ukupno 234 pogodaka za katalonski klub. Barselona je pobedom nad Grenadom od 5:2 smanjila zaostatak za vodećim Realom na samo pet bodova, s tim što klub iz Madrida svoju utakmicu igra sutra kao gost protiv Viljareala.

Povezana vest:  Gol i asistencija Pantelića u pobedi Olimpijakosa

Mesi je postigao golove u 17. i 67. i 82. minutu i time ušao u istoriju Barselone oborivši 57 godina star rekord Sezara Rodrigeza koji je igrajući za Barselonu 40-ih i 50-ih godina prošlog veka postigao 232 gola za taj klub.

Prema podacima Barseloninog dokumentacionog cetra La Vangardija, Sezar Rodriges je taj rekord postavio igrajući 13 sezona za Katalonce, tokom kojih je osvojio pet titula prvaka Španije, a u sezoni 1948/49 bio je najbolji strelac lige. Mesi, koji ima samo 24 godine, uspeo je, međutim, da obori rekord po broju postignutih golova u zvaničnim utakmicama posle manje od osam sezona u Barseloni.

Povezana vest:  Banat tuži Nikolovskog, on demantuje Zrenjanince!

Apsolutni rekord po broju golova za Barselonu, računajući tu I nezvanične utakmice, drži Paulino Alkantara koji je dao 369 golova u 357 mečeva. Mesi je do sada u svim takmičenjima ove sezone postigao 54 gola.