kup_cz_par_gol 

KUP SRBIJE
Zvezda stekla dva gola prednosti uoči revanša
 
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras ekipu Partizana sa 2:0 (1:0), u prvom meču polufinala Kupa Srbije i stekli veliku prednost uoči revanša u Humskoj.
Golove su postigli Luka Milunović u 19. i Filip Kasalica u 76. minutu.
Utakmica je odigrana na stadionu Crvene zvezde pred 48.700 gledalaca, a sudio je Milorad Mažić iz Vrbasa.
Žuti kartoni: Mijailović (Crvena zvezda), Marković (Partizan).
Crveni karton: Milivojević (Crvena zvezda) u 86. minutu.
Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović, Mijailović (od 79.Dimitrijević), Milivojević, Evandro, Lazović (od 66. Kasalica), Borha, Milunović (od 88. Mirić).
Partizan: Stojković, Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski, Kamara, Babović, Tomić, Ilić (od 58. Marković), Vukić, Dijara.
Partizan je igrao, stvarao šanse i promašivao, a Crvena zvezda je mudro čekala i dočekala greške odbrane crno-belih i stekla dva ogromna gola prednosti uoči revanša.
Kao što se očekivalo, izraelski stručnjak Avram Grant odlučio je da na klupi ostavi mladog Lazara Markovića, a na teren od prvog minuta pošalje prekaljene derbi vukove Sašu Ilića i Lamina Dijaru.
Grant nije hteo da rizikuje i pogrešio je, jer su Ilić i Dijara bili tragičari ovog derbija. Prvi je kiksnuo uoči prvog gola crveno-belih, zatim promašsio jedan zicer početkom nastavka, dok je Senegalac imao najmanje tri stopostotne šanse i najviše što je uspeo bilo je da pogodi stativu.
Igrao sa 19.minut, kada je Ilić dobio jedan duel sa Evandrom, ali je zatim loše ispucao loptu. Brazilac je uspeo da je preseče, pošalje pravovremeni pas za Milunovića, a mladi reprezentativac Srbije i debitant u derbiju velemajstorski je prebacio golmana Stojkovića za 1:0.
Od tog trenutka Partizan je preuzeo inicijativu, pokušao je dva puta Dijara, jednom Vukić, a gosti su tražili penal posle jednog prekršaja nad Babovićem u poslednjem minutu prvog poluvremena.
Ista slika viđena je i u nastavku. Usledio je već spominjani promašaj Ilića, pa stativa Dijare, još jedan promašaj Dijare i onda, po nepisanom pravilu, stigla je kazna.
Lazevski i Stojković nisu mogli da se dogovore ko će da krene na jednu povratnu loptu, iskoristio je to „rezervista“ Kasalica i baš kao i Milunović debi na derbiju obeležio golom za 2:0.
Zvezda je do kraja susreta pre svega vodila računa o odbrani, poslednjih desetak minuta sa desetoricom zbog isključenja Milivojevića (srušio Markovića kad je ovaj imao otvoren put prema Bajkoviću) i bez većih problema sačuvala veliku prednost.
Revanš je na programu 11. aprila na stadionu Partizana.
PHOTO: ataimages.rs 

 

Povezana vest:  Kosovo krajem marta protiv Ajntrahta i Verdera