kup_cz_par_robert (2)

KUP SRBIJE
Grant i Prosinečki: Nije gotovo, sledi drugo poluvreme
 
Trener Partizana Avram Grant i šef struke Crvene zvezde Robert Prosinečki složili su se večeras da crveno-beli pobedom od 2:0 nisu završili posao u polufinalu Kupa Srbije i da sledi odlučujućih 90 minuta u revanšu.
-Pre svega, želim da čestitam kolegi na pobedi. Bila je ovo čudna utakmica, za analizu, jer smo sa fudbalske strane igrali dosta dobro, stvorili tri-četiri šanse. Međutim, u fudbalu je bitno dati gol, mi nismo, a oni jesu, iskoristili su naše greške, a Ilić i Dijara nisu. Pobedili su u prvom poluvremenu, ali ostaje drugo – rekao je Grant.
Prosinečki je rekao da je na veoma sličan način video utakmicu i podsetio na prošlogodišnji prvi meč polufinala, kada je Zvezda stvarala šanse i promašivala, a Partizan pobedio, takođe sa 2:0.
-Najvažnije je da smo pobedili, ali ima još puno da se radi u revanšu, tek je završeno prvo poluvreme. Ne treba ulaziti u euforiju, ali ovaj trijumf, peti uzastopni će nam mnogo značiti za samopuzdanje. Momci su pobedili vrlo teškog protivnika, koji zna šta hoće, i to će nam pomoći i za prvenstvo – rekao je Prosinečki.
Na pitanje da li je ovo najvažnija pobeda u njegovoj karijeri Prosinečki je rekao:
-Ako prođemo u finale, onda će da bude. Moram da kažem da smo u ekipi imali pet debitanata, da je Partizan možda u prvom poluvremenu bio i bolji, ali, opet, dobro je što smo se dobro branili, čak i u finišu sa igračem manje.
Avram Grant je izrazio nadu da ovaj poraz neće ostaviti traga na ekipu, jer crno-bele očekuje teško prvenstveno gostovanje Hajduku u Kuli.
-Naprotiv, mislim da bi mogao da ima pozitivan efekat. Igrali smo dobro, ali, ponavljam, nismo realizovali šanse i to je odlučilo. U finišu smo pokušali da iskoristimo brzinu Dijare i Markovića, ali nismo uspeli – poručio je Grant.
Revanš meč igra se 11. aprila na stadionu Partizana.

 

Povezana vest:  Hobotnica Paul predvidela pobedu Nemačke