HOKEJ_ESP-SRB

HOKEJ NA LEDU

SP U18, drugo kolo: Prvi poraz Srbije, ‘furija’ nadvisila ‘orliće’

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu do 18 godina starosti poražena je od selekcije Španije rezultatom 4:3 (1:0,2:0,1:3), u derbi meču drugog kola Svetskog prvenstva divizije II, grupa B koje se od 20. do 26. marta održava u Novom Sadu.

Sva tri gola za reprezentaciju Srbije postigao je odlični Nikola Lazarević, ali to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih hokejaša ‘crvene furije’, pa su naši mladići znatno umanjili šanse za osvajanje zlatne medalje i plasman u viši rang takmičenja, kojem su se nadali pre prvenstva. U selekciji Španije, koja je posle ove pobede znatno bliža istom cilju, u listu strelaca su se po jedanput upisali Patrisio Fuentes, Gaston Gonzales, Aitor Meko i Alehandro Karbonel.

Ponovo su ‘orlići’ slabo krenuli. Već posle nepuna četiri minuta igre Solorzano se našao iza gola Fehera, ubacio pak pred golmanski prostor gde je siguran bio Fuentes. Pokušali su naši mladići da stignu do izjednačenja, ali kako tokom meča protiv Islanda prethodnog dana, tako i pune dve trećine ovog susreta, nedostajala im je ideja u napadu.

Povezana vest:  Usvojen Predlog zakona o sprečavanju dopinga u sportu

Sa druge strane, mladi Španci su odlično koristili svoje prilike. Osam minuta pre kraja druge trećine u jednoj kontri koriste loše preuzimanje u našoj odbrani, a Gonzales pogađa gornji desni ugao Feherovog gola. Samo minut kasnije, Meko koristi dodavanje Alvareza i dovodi ‘crvenu furiju’ do velikog vođstva od 3:0.

Naši reprezentativci prenuli su se u poslednjoj deonici zaigravši na sve ili ništa, pa su za samo dva i po minuta igre dva puta uspeli ono što nisu nijednom za prethodnih četrdeset. Prvo je Cvik u kontri sjajnim povratnim pasom asistirao Lazareviću, da bi samo minut kasnije isti igrač snažnim udarcem iz daljine pogodio za 3:2 i nadu u preokret.

Povezana vest:  KUGLANJE, Juniori i juniorke Banata ekipni šampioni Srbije

Ipak, sve lađe naših momaka potonule su u 49. minutu, kada je Karbonel posle dva pokušaja savladao Fehera i umirio „Spens“.

Nisu se predali naši momci, uveli su u završnici dodatnog igrača umesto golmana Fehera, ali sve što su uspeli je da postignu utešan pogodak sekund pre poslednje sirene, a strelac je ponovo bio sjajni Lazarević. Ipak, slaba uteha u ovom bolnom porazu.

U uvodnom meču dana Estonci su teže nego što se očekivalo savladali neugodnu selekciju Kine koja je u dva navrata stizala zaostatak od dva gola. Na kraju, pobeda Estonaca u produžetku rezultatom 7:6.

U drugoj utakmici reprezentacija Islanda je sa četiri gola u drugoj deonici slomila Australijance, a još jednim pogotkom u poslednjoj trećini zapečatila sudbinu ’kengura’ za konačnih 5:0.

U četvrtak je na Svetskom prvenstvu slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u petak mečevima trećeg kola, kada se naša reprezentacija sastaje sa selekcijom Kine.

Povezana vest:  KUGLANJE, Protiv Mađarske poslednji test za Brno

Rezultati drugog kola Svetskog prvenstva U18 u Novom Sadu:

Estonija – Kina 7:6 (3:1,1:2,2:3,1:0)

Australija – Island 0:5 (0:0,0:4,0:1)

Island – SRBIJA 4:3 (1:0,2:0,1:3)

Tabela posle prvog kola:

__MCE_ITEM__1.   Španija 6

__MCE_ITEM__2.   Estonija 5

__MCE_ITEM__3.   Island 3

__MCE_ITEM__4.   SRBIJA 3

__MCE_ITEM__5.   Kina 1

__MCE_ITEM__6.   Australija 0

Raspored mečeva trećeg kola Svetskog prvenstva U18 u Novom Sadu:

Ledena dvorana „Spens“ – petak, 23. mart

13:00h      Španija – Australija

16:30h      Estonija – Island

20:00h      Kina – SRBIJA

Raspored svih mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu U18 u Novom Sadu:

Utorak, 20.3.2012.              Island – SRBIJA 4:5 (1:0,1:1,2:4)

Sreda, 21.3.2012.               Španija – SRBIJA 4:3 (1:0,2:0,1:3)

Četvrtak, 22.3.2012.            slobodan dan

Petak, 23.3.2012.                20:00h      Kina – SRBIJA

Subota, 24.3.2012.              20:00h      SRBIJA – Estonija

Nedelja, 25.3.2012.             slobodan dan

Ponedeljak, 26.3.2012.                20:00h      SRBIJA – Australija