moreno_kzn_moskva_grupna

Hulio Alberto Moreno: Nismo znali šta će biti sa Mesijem

 

Zamenik direktora Barselonine škole fudbala Hulio Alberto Morena rekao je danas u Beogradu da je taj klub svojevremeno uložio mnogo u Lionela Mesija, iako se tada nije znalo da li će postati dobar fudbaler.

-Mesi je bio čudo od malih nogu, naši skauti su ga zapazili i doveli ga u Barselonu. Imao je tada problem sa rastom i spremili smo mu specifičan tretman kako bi fižicki ojačao. Zaista smo uložili mnogo u njega, iako nismo znali šta će biti na kraju. Mesi je pravi primer kako fudbal treba da se igra, sa uživanjem i uz zabavu – rekao je Morena na predstavljanju Barseloninog fudbalskog kampa u beogradskom hotelu Moskva.

Povezana vest:  Reprezentacija Srbije pala na 30. mesto na rang listi FIFA

Slavni klub sa Nou Kampa ove godine organizovaće ove godine prvi put svoj kamp u Beogradu, na terenima sportskog centra Teleoptik u Zemunu.

-Ovaj kamp u Srbiji će biti specifičan zbog fudbalske kulture koju posedujete. Zato ćemo posebnu pažnju obratiti na svako dete koje dođe – naveo je Morena.

On je istakao da cilj Barselone nije „fudbalska kolonizacija“, već da klub želi zainteresovanoj deci i trenerima da ponudi svoj način rada.

-Želimo da upoznamo talentovanu decu i trenere, da im pokažemo naš sistem rada i filozofiju koju praktikuje i šef stručnog štaba našeg prvog tima Pep Gvardiola – kazao je on i dodao da Barselona ima tri principa kada je u pitanju škola fudbala: nemešanje sa ostalim klubovima, kao i neuplitanje religije i politike.

Povezana vest:  Bufon: Možemo svakog da pobedimo

Moreno je dodao i da očekuje da Barselona ove sezone odbrani titule i u Primeri i u Ligi šampiona, jer će, kako je istakao, trener Reala Žoze Murinjo „sigurno napraviti neku grešku“. Bivši fudbalski reprezentativac Savo Milošević rekao je da je Barselonina škola osnova onog što danas taj klub čini najjačim na svetu.

-Igra Barselone koju danas gledamo je nešto što je verovatno najbolje na svetu, možda i u istoriji fudbala. U toj ekipi ima 14, 15 igrača koji su prošli ovu školu i to je najbolja preporuka. Ova škola, pored fudbala, pridaje i veliki značaj onome što se radi van terena, ponašanju i vaspitanju – zaključio je Milošević.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Stanojević: Protivnik je mogao da bude i lakši i teži

Jedan od organizatora kampa u Srbiji, Zoran Stojadinović istakao je da ako ovaj projekat bude uspešan, postoji šansa da Barselona u budućnosti organizuje i školu fudbala na godišnjem nivou u Beogradu. Ovogodišnji kamp održaće se od 11. do 15. juna, polaznici mogu da budu svi dečaci od osam do 16 godina, a cena je 290 evra.

moreno_kzn_moskva