kup_cz_par_robert (1)

Prosinečki: Srbija i Hrvatska zajedno na SP u Brazilu

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas da je svestan da će utakmice između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izazvati tenzije u obe zemlje, ali i da se nada da će selekcije izboriti odlazak u Brazil.

-Sigurno će biti tenzija i kada se bude igralo u Beogradu i Zagrebu. To su važne utakmice, a ja se nadam da će i jedni i drugi izboriti plasman na SP – rekao je Prosinečki u intrevjuu za hrvatske medije.

Povezana vest:  Bajković i Kadu produžili ugovore sa Zvezdom

On je „iz pozicije“ bivšeg hrvatskog reprezentativca i trenera najtrofejnijeg srpskog kluba rekao da je potrebno smanjiti tenzije.

-Biće to dve spektakularne utakmice, a ja se nadam bez problema i incidenata na tribinama, kao što je bilo na poslednjem derbiju između Zvezde i Partizana – proučio je Prosinečki.

On je u razgovoru za hrvatski portal priznao da je osvajanje titule šampiona u Bariju njegov najveći uspeh u karijeri uz priznanje za najboljeg mladog igrača sveta u Čileu 1987.godine.

Povezana vest:  Vembli obeležava 23 godine od tragedije na Hilsborou

-Bari je definitivno moj najveći uspeh, žao mi je što sa Zvezdom nisam osvoji Interkontinentalni kup u Tokiju, ali za mene je odlazak u Real bio veliki izazov – rekao je Prosinečki.

Trener crveno-belih je prokomentarisao i šanse reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Evrope u Ukrajini i Poljskoj.

-Bilić i njegovi momci opet su napravili veliki uspeh, a uveren sam da mogu jos više, odnosno da prođu u drugu fazu Evropskog prvenstva – zaključio je Prosinečki.

Povezana vest:  Pele: Mesi je pokazao da je bolji od Ronalda