Važne pobede Majorke i Bilbaoa u borbi za Evropu 

spanija_logoFudbaleri Majorke i Atletika iz Bilbaoa zabeležili su u večerašnjim utakmicama 25. kola španskog prvenstva važne pobede u borbi za mesta na tabeli koja sledeće sezone vode u evropska takmičenja. 
Majorka je na svom stadionu savladala Sporting iz Hihona sa 3:0 i sada deli četvrto mesto sa Seviljom, pošto obe ekipe imaju 43 boda. 
Domaćin je poveo pogotkom Hulija Alvareza u 12. minutu, drugi gol postigao je Viktor Kasadesus u 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Pjer Vebo u 89. minutu. 
Ekipa Atletika je u Bilbaou pobedila Valjadolid sa 2:0 i došla na dva boda zaostatka u odnosu na šestoplasirani Deportivo iz La Korunje. 
Dvostruki strelac za ekipu iz Baskije bio je Gaicka Tokuero u 27. i 36. minutu. 
Fudbaleri Hereza savladali su domaću Malagu sa 4:2 i došli do tek treće pobede u sezoni. 
Herez je poveo preko Kabrere Momoa iz penala u petom minutu, a u 41. minutu izjednačio je Duda Valente. Preokret domaćinu doneo je Valdo Roča pogotkom u 55. minutu, a četiri minuta kasnije Herez je ostao bez isključenog Emilijana Armenterosa. 
Malaga nije iskoristila brojčanu prednost, a u 71. minutu i domaćin je ostao sa desetoricom fudbalera na terenu, pošto je crveni karton zaradio Duda. 
Samo minut kasnije Momo je, svojim drugim pogotkom na meču, izjednačio na 2:2, a u 76. minutu prednost Herezu doneo je Leandro Gioda. 
Konačan rezultat postavio je Fabijan Oreljana u poslednjem minutu utakmice. 

Povezana vest:  Kasano obožava Mesija - sinu dao ime Lionel