nole_zastavaDAVIS CUP

Srbija – SAD 3:2

Đoković: pobedu posvećujem celoj Srbiji

 

Teniser Dejvis kup reprezentacije SAD Džon Izner izjavio je da se borio najbolje što je mogao, ali da je Novak Đoković bio bolji. Đoković je pobedio Iznera sa 3:2 i doneo odlučujući treći poen Srbiji u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

-Znao sam da ću morati da dam sve od sebe da pobedim u ovom meču. Borio sam se najbolje što sam mogao, ali Novak je talentovan i u odličnoj formi. Čestitam srpskom timu na pobedi – rekao je Izner na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Đoković: Federer je danas bio bolji

Prema njegovim rečima, mečevi u Beogradu su bili sjajno iskustvo, ali je razočaran što je od tri poena za Srbiju, dva on izgubio.

-Nikada mi se nije dogodilo da u tri dana provedem toliko vremena igrajući mečeve. To je prilično naporno. Dva meča su trajala preko tri sata, ovaj danas više od četiri, ali mislim da sam se fizički jako dobro spremio – rekao je Izner.

On je dodao da Srbija ima veoma jak tim koji može bilo koga da pobedi.

-Srbija ima drugog igrača sveta, a Viktor Troicki i Janko Tipsarević su takođe visoko plasirani – kazao je Izner.

Povezana vest:  Počela prodaja ulaznica za duel Srbije i Indije u Dejvis kupu

Američki teniser je dodao da je bilo „jako zabavno igrati u Areni“, iako publika nije navijala za njega

-Smatram da mogu da budem ponosan, bez obzira što sam izgubio. Ovo je odlično iskustvo, jer sam imao priliku puno toga da naučim. Nadam se da ću imati priliku da igram sličan meč i da će rezultati biti drugačiji“, rekao je Izner, koji sezonu nastavlja učešćem na turniru u Indijan Velsu.

Đoković, koji je bio potpuno isrcpljen posle divovske i dramatične borbe sa odličnim Amerikancem, izjavio je da pobedu za konačan uspeh posvećuje „divnoj beogradskoj publici i celoj Srbiji“.

Povezana vest:  ATP VAŠINGTON, Tipsarević nastavlja da melje, pao i Falja

-Zajedno smo ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog tenisa. Publika mi je bila izvor snage u trenucima kada mi se činilo da sam izgubio svaki atom energije – rekao je Đoković.

Drugi reket sveta pohvalio je igru američkog tenisera, čiji mu je servis predstvaljao najveći problem u toku meča.

-Bio sam željan ove pobede i ta unutrašnja snaga mi je danas donela trijumf – naglasio je Đoković.

On je poručio da će i u predstojećem polufunalnom meču protiv Hrvatske, od 9. do 11. jula u Splitu, pružiti maksimum za još jedan veliki uspeh reprezentacije Srbije.