pep_gvardiola_ls_2011

LIGA ŠAMPIONA

Milan i Barselona u najnovijoj epizodi „evro klasika“

 

Fudbaleri Milana i Barselone sutra uveče na San Siru odigraće još jedan u nizu „evro klasika“, koji bi vrlo lako mogao da obeleži golgeterski duel Lionela Mesija i Zlatana Ibrahimovića. Prvi meč četvrtfinala biće već treći ovosezonski međusobni obračun Milana i Barselone, jer su bili u istoj grupi ligaškog dela takmičenja. Prvi duel na Kamp nou završen je bez pobednika (2:2), dok je u Milanu slavio katalonski tim sa 3:2.

Povezana vest:  Trapatoni: Mlad sam za kancelariju, možda budem i na SP

-Protiv Barselone možete stalno da se branite i pokušavate da ih iznenadite na kontranapade. Drugi način je da ih odmah napadnete i, svedete broj grešaka na minimum – rekao je trener Milana Masimilijano Alegri.

Pored Ibrahimovića, Alegri će u napadu moći da računa na oporavljene Robinja i Maksija Lopeza, dok u timu neće biti povređenog štopera Tijaga Silve.

-Barselona je trenutno najbolji tim na svetu, ali nije potrebno da budete čarobnjak da to znate. Oni su se već upisali u svetsku fudbalsku istoriju. Nije samo Mesi u pitanju, imaju oni mnogo različitih oružja – zaključio je Alegri.

Povezana vest:  Ibrahimović glasao za Mesija u konkurenciji za Zlatnu loptu

Trener Barselone Pep Gvardiola ne može da računa na Erika Abidala i Davida Vilju.

-Milan je opasan, pogotovo u prekidima i kontranapadima. Moramo da budemo veoma oprezni, ovaj dvomeč će biti izuzetno komplikovan. Važno je da od početka nametnemo svoj stil igre – kazao je golman Barselone Viktor Valdez.

Španski tim je u prošlom prvenstvenom meču savladao Majorku sa 2:0, dok je Milan pobedio Romu sa 2:1. U dosadašnjem toku sezone Mesi je postigao 55 golova, dok je Ibrahimović protivničku mrežu zatresao 29 puta. Najveću pobedu u dosadašnjim međusobnim duelima, Milan je ostvario u finalu LŠ 1994. godine, kada je u Atini slavio sa 4:0 protiv Barselone.  Španski tim je i tada bio veliki favorit, ali su rosoneri, za koje je briljantnu partiju pružio Dejan Savićević, iznenadili celu Evropu. Prva četvrtfinalna utakmica Lige šampiona igra se sutra od 20.45.

Povezana vest:  Terzić: FSS nije monarhija