franck_ribery

LIGA ŠAMPIONA

Riberi predvodi Bajern protiv „svog“ Marselja

 

Fudbaler Bajerna Frank Riberi rekao je danas da ne očekuje neprijateljski doček navijača u Marselju, gde će u dresu Bavaraca, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona igrati protiv bivšeg kluba.

-Dve godine koje sam proveo u Marselju bile su izuzetno važne za moju karijeru. Do uspeha u dresu Bajerna došao sam upravo zahvaljujući partijama u Olimpiku. U Marselju sam “eksplodirao“, ali tu sam i naučio da se nosim sa pritiskom – kazao je Riberi.

Povezana vest:  Platini oštro kritikovao igrače zbog bojkota na SP

Bajern je u osmini finala bio nemilosrdan u duelu sa Bazelom, ekipe koju je u Minhenu pobedio sa 7:0.

-Sutra očekujem da mi navijači na Veledromu zvižde, ali to je normalna stvar u fudbalu. Znam da nisu zaboravili na moje igre u dresu Olimpika, ali sam sada fudbaler Bajerna – naveo je Riberi.

U poslednjem prvenstvenom meču Bajern je savladao Hanover sa 2:1, dok je Olimpik u šampionatu Francuske remizirao sa Nicom, nakon sedam „vezanih“ poraza. Olimpik je nedavno ispao i od niželigaša Kevilija francuskom kupu.

Povezana vest:  Veliki bod Srbije u Lisabonu, Dmitrović opet blistao

-To je bila sramota za dres Marselja, ali i za ceo grad. Duel sa Bajernom je prava prilika da se ta sramota ispravi – rekao je štoper Sulejman Dijavara, koji zbog povrede neće igrati do kraja sezone.

U ekipi Olimpika na golu će, umesto suspendovanog Stiva Mandande, biti Ðenaro Braćiljano. Dobra stvar za Marselj je to što je ove sezone u Ligi šampiona već pokazao da može da savlada nemačku ekipu, jer je u takmičenju po grupama bio bolji od Borusije Dortmund. Prva četvrtfinalna utakmica Lige šampiona Olimpik – Bajern igra se sutra od 20.45 na stadionu Veledrom u Marselju.

Povezana vest:  Određene grupe na Evropskom prvenstvu u Francuskoj