buffon

Bufon: Konte nas je potpuno promenio

 

Golman ekipe Juventusa Ðanluiđi Bufon izjavio je danas da je trener crno-belih Antonio Konte najzaslužniji za veoma dobre rezultate ekipe ove sezone. Juventus je prošle sezone osvojio sedmo mesto u Seriji A, sada je u konkurenciji za dva trofeja, prvenstvo i kup Italije.

-Tajna je u tome što je trener veoma ambiciozan. To se videlo od prvog dana. Kombinovao je tu ambicioznost i naporan rad. Konte je doneo novi način razmišljanja u klub. Naterao nas je da uvek prolivamo poslednju kap znoja i da pronađemo dodatnu snagu kako bi popravili loš utisak iz prethodne sezone – kazao je Bufon italijanskim medijima.

Povezana vest:  Kapelo: Huligani usporavaju razvoj fudbala u Italiji

Iskusni golman dodao je i da je Konte vratio igračima pobednički mentalitet i karakter. Juve sada ima četiri boda manje od prvoplasiranog Milana u Seriji A, dok ga u finalu kupa očekuje duel sa Napolijem. Pored toga, Stara dama je jedina ekipa u Italiji koja ova sezone nema nijedan poraz.

-Nisam očekiviao da ćemo biti baš ovako dobri, ali sam se potajno nadao. Želimo da osvojimo duplu krunu – zaključio je Bufon.

Povezana vest:  Van der Vart: Modrić je ključni igrač Reala