grant8

Avram Grant: Borba za titulu vodiće se do samog kraja

 

Trener fudbalera Partizana Avram Grant rekao je danas da se pitanje prvaka Srbije neće rešiti u naredne dve utakmice protiv Vojvodine i Spartaka, već da će trka trajati do kraja.

-Svaki prvenstveni meč je veoma važan, jer je to glavni trofej u sezoni. Prvenstvo je kao maraton, ali ne verujem da će išta biti odlučeno u naredne dve utakmice. Idemo korak po korak, drago mi je što ćemo konačno igrati na svom terenu i pred svojim navijačima – rekao je Grant novinarima u sportskom centru Telepoptik u Zemunu.

Povezana vest:  Sudiju udario kišobran, meč prekinut

On je dodao da je atmosfera u ekipi dobra, zbog nekoliko vezanih pobeda i načina na koji su osvojili bodove protiv Rada u prošlom kolu.

-Znam da je Vojvodina uvek bila nezgodan protivnik Partizanu. Ranije smo imali problema i sa Radom, ali smo u poslednjem meču dobro odigrali. Verujem da će sutrašnji protivnik pokušati da ispravi greške iz prethodnih mečeva i iskupi se za loše rezultate, ali važno je to što se i mi pitamo – kazao je Grant.

Trener crno-belih je rekao da ima dve ili tri dileme oko sastava koji će se sutra suprostaviti Novosađanima. Na pitanje da li ga zabrinjava što je štoper Ivan Ivanov dao više golova od napadača Eduarda, izrelski stručnjak je rekao:

Povezana vest:  Korać: Nikolić je pretio povlačenjem ekipe, pa provocirao

-Eduardo je igrao veoma dobro u poslednjim utakmicama, napreduje iz dana u dan. Važno je da ekipa postiže golove a nebitno je ko je strelac. Svaki gol je plod timske igre – objasnio je Grant.

On je najavio da će u narednom periodu veću minutažu dobiti mladi igrači Nikola Ninković i Miloš Ostojić.

-Verujem u konkurenciju u timu i dugu klupu, ne mislim da je dobro da uvek igra istih 11, samo zato što je ekipa zabeležila pobedu u prošlom meču.

Povezana vest:  Rad i Čukarički odigrali nerešeno

Grant je istakao da je Vojvodina kvalitetna ekipa i da ceni kvalitet Stefana Apije i Almamija Moreire.

-Kada sam bio sportski direktor Porsmuta, tadašnji menadžer Hari Rednap i ja hteli smo da angažujemo Apiju. Radi se o odličnom igraču, a takav je i Moreira – zaključio je Grant.

Utakmca 22. kola Superlige između Partizana i Vojvodine igra se sutra od 18.30 na stadionu u Humskoj.