sir-alex-ferguson

Ferguson: De Hea bi mogao da odluči šampionsku trku

 

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas kako veruje da bi dobra forma golmana Davida de Hee mogla da bude presudna u trci za šampionsku titulu. Mladi Španac je sinoć u pobedi protiv Blekburna (2:0) bio odličan i tri puta fantastično intervenisao u prvom poluvremenu, dok je još rezultat bio 0:0.

Povezana vest:  Olimpijakos doveo golmana Kerola

Na taj način se iskupio za decembarski duel na Old Trafordu kada je Blekburn slavio (3:2), a on bio jedan od krivaca za poraz.

-De Hea je napravio tri fantastične odbrane i ostavio nas u igri. Izrastao je u stasitog momka. Bio je neverovatan, protiv Blekburna je dao veliki doprinos timu – rekao je Ferguson.

Povezana vest:  Mesi: Nadam se povratku na terenu početkom januara

Ako se izuzme Piter Šmajhel i od ove sezone penzionisani Edvin van der Sar, Ferguson nije imao sreće prilikom izbora čuvara mreže. Fabijan Bartez, Mark Bosnić, Masimo Taibi i Roj Kerol samo su neki u nizu Fergusonovih promašaja.

Izgleda da je situacija sa De Heom drugačija, a 21. godišnjem golmanu dosta pomažu centralni bekovi Rio Ferdinand i Džoni Evans, koji su u najbitnije vreme za „đavole“ dostigli pravu formu. Sedam kola pre kraja šampionata Mančester Junajted vodi na tabeli sa pet bodova više od gradskog rivala Sitija.

Povezana vest:  Venger: Za nas prelazni rok još nije završen