navijaci_zvezda_cz_spartak

Navijačima Crvene zvezde osam godina i četiri meseca

 

Apelacioni sud u Beogradu osudio je navijače Crvene zvezde Velibora Dunjića i Uroša Avramovića na po četiri godine i dva meseca zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda Andreju Čoguriću na splavu „Kalipso“ 2008. godine, objavljeno je danas na sajtu tog suda. Okrivljeni Marko Ljubičić oslobođen je optužbe da je izvršio krivično delo pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Povezana vest:  Vitalij Mutko: Ako je bilo rasizma, CSKA će biti kažnjen

Apelacioni sud je preinačio presudu Višeg suda u Beogradu od 7. Juna 2011, kojom su Dunjić i Avramović zbog pokušaja ubistva Čogurića osuđeni na po sedam godina i dva meseca zatvora, dok je Ljubičić osuđen na godinu i pet meseci. Apelacioni sud u Beogradu je preinačio prvostepenu presudu u pogledu pravne kvalifikacije dela i trajanja zatvorske kazne.

Povezana vest:  Sledeće sezone u Super ligi najviše četiri stranca u timu

Na sajtu je objavljeno da su okrivljeni Dunjić i Avramović oglašeni krivim što su 14. aprila 2008. godine sa umišljajem, kao saizvršioci, teško telesno povredili Čogurića. U obrazloženju presude Apelacionog suda se navodi da Dunjić i Avramović nisu imali nameru da Čogurića ubiju, već da su „svesno i voljno preduzeli radnje pucanja u ruke oštećenog koje se prema nalazu i mišljenju veštaka, koji je sud u celosti prihvatio ne mogu smatrati vitalnim delom tela“.

Povezana vest:  Vejn Runi ponovo otac

Navodi se i da će se ovim izrečenim kaznama u potpunosti ostvariti svrha specijalne i generalne prevencije, opšta svrha izricanja krivičnih sankcija i opšta svrha kažnjavanja.