srbija_pozdrav

Prodanović: Zaslužujemo da odemo u London

 

Reprezentativac Srbije u rukometu Rajko Prodanović rekao je danas na naš nacionalni tim zaslužuje da se plasira na Olimpijske igre u Londonu. Najbolji srpski rukometaši od 6. do 8. aprila učestvovaće na kvalifikacionom turniru u Alikanteu, gde će u konkurenciji Španije, Poljske i Alžira pokušati da izbore prva dva mesta.

-Nastavili smo sa sjajnom atmosferom koja nas je krasila na prvenstvu Evrope u Beogradu. Verujem da ćemo i posle ovih kvalifikacija imati razloga za radovanje. Fokusirani smo na plasman na Olimpijske igre, jer mi to zaslužujemo – rekao je Prodanović.

Povezana vest:  EP ŽENE 2014, Mađarska i Rusija nerešeno, pobeda Danske

Prodanović je dodao da vicešampion Evrope mora da zaboravi na dobre partije iz Beograda i nastavi sa pobedama i dokazivanjem.

-Sada su najvažnije ove utakmice i put za London. Lep je bio osećaj kada smo osvojili medalju, ali ne smemo se zadovoljiti time. Moramo da dokažemo da smo jedna od najboljih ekipa u svetu i kvalifikujemo se za Olimpijske igre – rekao je Prodanović.

Povezana vest:  Rukometasi Srbije poraženi na startu olimpijskog turnira

Desno krilo „orlova“ sa nestrpljenjem čeka prvi duel protiv domaćina.

-Španija ima izuzetnu reprezentaciju. U Srbiji su igrali dosta dobro, ali nisu imali sreće i ostali su bez medalje. Dugo su u svetskom vrhu i sigurno će učiniti sve da budu među prve dve ekipe. Verujem da imamo rešenje za njih – kazao je Prodanović.

Povezana vest:  Ðurković: Još jedno EP znak poverenja u srpski rukomet

On je istakao da je Srbija trenutno u prednosti u odnosu na drugog protivnika selekciju Poljske.

-Pobedili smo ih na otvaranju EP. Oni su ekipa koja može da pobedi prvaka sveta, ali i da izgubi od autsajedera. Bićemo skoncentrisani, ali po meni sve će zavisiti od prve utakmice sa Španijom – zaključio je Prodanović.

Prvi meč na kvalifikacionom turniru za OI u Londonu Srbija će igrati u petak od 20.15 sa Španijom.