Chelsea_slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi pobedio Benfiku i izborio plasman u polufinale

 

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras na svom terenu Benfiku sa 2:1 i posle trijumfa u Lisabonu od 1:0 obezbedili plasman u polufinale Lige šampiona. Engleski tim u polufinalu će se sastati sa aktuelnim prvacima Evrope Barselonom koja je u utorak savladala Milan sa 3:1.

Čelsi je do pobede došao pogocima Frenka Lamparda iz penala u prvom poluvremenu da bi u neizvesnoj završnici samo minut pre kraja rezervista Raul Meireleš obezbedio pobedu. Gol za ekipu iz Lisabona postigao je Španac Havi Garsija u 85. minutu. Gosti su od 40. minuta igrali sa igračem manje pošto je kapiten Maksi Pereira zaradio dva žuta kartona.

Povezana vest:  Rašford s dva gola doneo pobedu Junajtedu nad Liverpulom

U prvom delu meča oba tima imala su izgledne prilike, a posle dodavanja kapitena Džona Terija Ešli Kol je utrčao u kazneni prostor gde ga je oborio Garsija pa je sudija Damir Skomina odsvirao penal.

Siguran Izvođač bio je Frenk Lampard pa je Čelsi na poluvremenu imao prednost. U nastavku je Benfika, iako sa igračem manje, pokušala da postigne gol. Napadač Oskar Kardoso imao je nekoliko prilika, ali nije uspeo da pogodi mrežu Petera Čeha.

Povezana vest:  Brazil igra prijateljski meč protiv Gane u Londonu

Dobre šanse da obezbedi trijumf imao je i Čelsi preko Fernanda Toresa i Huana Mate.Ipak, Benfika je stigla do izjednačenja u samom finišu kada je  Garsija posle kornera neometan iz peterca glavom postigao pogodak.

Portugalci su posle gola pritisnuli da postignu i pobedonosni pogodak, ali posle jedne izgledne prilike igrač Portoa Meirelješ iz kontre je dao drugi gol sa Čelsi. On je izneo loptu iz svog kaznenog prostora i iskoristio manjak igrača Benfike u odbrani da bi u trku prešao skoro ceo teren i sa ivice kaznenog prostora sjajno šutirao za pobedu Čelsija.

Povezana vest:  Ajaks odbranio titulu u Holandiji

Prvi mečevi polufinala Lige šampiona su na programu 17. i 18. aprila.