robert_prosinecki_2_cz_ogk

Prosinečki: Trijumf protiv Metalca dobra uvertira za Kup

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da ne očekuje psihološki pad u igri svog tima posle remija u Kragujevcu i dodao da se nada pobedi protiv Metalca za početak nove uspešne serije.

-Posle nerešenog ishoda protiv Radničkog, kada svi misle da je prvenstvo gotovo, želimo da protiv Metalca odigramo kvalitetnu utakmicu, započnemo novi niz pobeda i napravimo dobru uvertiru za revanš meč kupa sa Partizanom – kazao je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani.

On je dodao da apsolutno ništa ne zamera svojim igračima, iako nisu pobedili Radnički u prošlom kolu, jer je teško očekivati da se dobiju baš sve utakmice.

Povezana vest:  Lazović potpisao za Partizan, srećan zbog povratka

-Igrali smo dobro, ali nažalost, nismo uspeli da postignemo gol protiv rivala koji se sve vreme branio sa 10 igrača i nije razmišljao o našem golu. Sličan meč očekuje nas i sutra, Metalac traži svoju šansu za opstanak, ali verujem u pobedu – istakao je Prosinečki.

Hrvatski stručnjak rekao je da nikog neće odmarati zbog predstojećeg duela sa Partizanom, koji je za sve u klubu utakmica sezone.

-Nema potrebe za odmorom, jer ćemo posle Metalca imati puna četiri dana do revanša polufinala Kupa. Zbog kartona neće igrati Mladenović i Mijailović, a menjaće ih Milivojević i Petković. Jedina izmena u odnosu na standardni tim je ulazak Kasalice od prvog minuta, dok će Milunović ostati na klupi – naveo je on i dodao da bi sutra mogao da debituje i mladi reprezentativac Gane Natanijel Asamoa.

Povezana vest:  Zenit i Lokomotiva podelili bodove

Prosinečki se osvrnuo i na duel sa Partizanom u polufinalu Kupa, u kojem će njegov tim braniti prednost od 2:0.

-Imamo lepu prednost, ali svaka prednost može da se stigne. Pripremićemo se dobro za taj meč, verujem u uspeh i zato nam je potreban trijumf protiv Metalca i pozitivna atmosfera – zaključio je Prosinečki.

Brazilac Kadu Mendeš, od pre dva dana stranac sa najviše utakmica u dresu Zvezde, rekao je da je svestan da može da igra mnogo bolje, ali da će formu pronaći kroz utakmice.

Povezana vest:  Klop: Lovren je legenda Liverpula

-Svi polako razmišljamo o Partizanu, jer želimo da uđemo u finale Kupa i osvojimo trofej. Metalac je dobra prilika da ponovo vratimo pobedničku atmosferu, iako će biti teško jer će se oni braniti svih 90 minuta – izjavio je Kadu.

Utakmica 23. kola Superlige Crvena zvezda – Metalac igra se sutra od 18 sati u Beogradu.