pep_gvardiola 

Gvardiola: Skoro je nemoguće da osvojimo naslov
 
Uoči sutrašnjeg (utorak) domaćeg susreta Barselone protiv Hetafea u 33. kolu španskog fudbalskog prvenstva na službenoj press-konferenciji oglasio se trener katalonskog sastava Pep Gvardiola.
Barselona se nakon nedeljnog remija Reala i Valensije (0-0) primaknula vodećem „kraljevskom klubu“ na samo četiri boda minusa iako je pre pet kola Murinjov sastav imao komotnih deset bodova prednosti. Ali, u utakmicama protiv Malage, Viljareala i Valensije Real je remizirao i prednost se istopila.
-Oni smeju da gube bodove, ali mi ne smemo. Puno je teže sada nego kada smo zaostajali deset bodova. Četiri boda zaostatka protiv ovog Madrida je puno. Puno je posla ostalo za obaviti – rekao je Gvardiola i dodao:
-Nijedna ekipa u istoriji lige nije nadoknadila deset bodova zaostatka protiv Madrida, stoga je za nas skoro pa nemoguće da postanemo prvaci.
Veliki „clasico“ na Camp Nou na rasporedu je za dva kola, 21. aprila, a Gvardiola upozorava.
-Tri boda protiv Madrida nisu ni u kojem slučaju osvojena. Madrid nam ovdje dolazi i mi smo svesni da možemo izgubiti tri boda – kazao je.
Na kraju je Barsin trener potvrdio kako su dvojica standardnih prvotimaca Žerard Pike i Dani Alveš upitni za nastup protiv Hetafea.
-Obojica u ovom trenutku nisu spremni za nastup – zaključio je Gvardiola.

 

Povezana vest:  Jokanović: Greše oni koji su unapred otpisali Makabi