prosinecki_kup_2012

Prosinečki: Hoćemo Kup, jer je prvenstvo verovatno gotovo
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da očekuje plasman u finale Kupa Srbije, jer Partizan u trci za šampionsku titulu ima velikih osam bodova prednosti.
-Očekujem da prođemo u finale. Da se ne lažemo, prednost od 2:0 je velika. Svesni smo da će Partizan napasti od samog početka, jer nema šta da izgubi i pokušaće da nam što pre daju gol. Međutim, to hoćemo i mi i sigurno je da se nećemo braniti – izjavio je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani.
Šef stručnog štaba crno-belih rekao je da Partizan ima veoma kvalitetan i iskusan tim, ali da veruje u svoje igrače.
-Ono što me raduje jeste dobra forma u kojoj igramo celog proleća, pa čak i na meču u Kragujevcu kada nismo imali sreće da postignemo gol. Plasman u finale nam je veoma bitan i očekujem da će publika kao i posle prvog meča zadovoljna napustiti stadion – kazao je Prosinečki.
On je izjavio da se ne opterećuje statistikom koja kaže da Partizan nikada u istoriji nije nadoknadio minus od 2:0, odnosno da je Crvena zvezda samo jednom (protiv Obilića 1998. godine), prokockala dva gola prednosti.
-Statistika i tradicija postoje da bi se rušile, ali mene to u ovom trenutku ne zanima. Jedino o čemu razmišljam je da uđemo u finale – kazao je trener Zvezde.
Prosinečki je rekao da zna tim koji će suprotstaviti crno-belima, a jedina dilema je da li će za meč biti spremni kapiten Nikola Mikić i štoper Nikola Maksimović.
-Posle današnjeg treninga znaćemo kakva je situacija sa pomenutom dvojicom, ali nadam se da će igrati. Mogu i da vam otkrijem da će od prvog minuta zaigrati Filip Kasalica i nadam se da će opet pobeći Rniću i Ivanovu – kazao je on.
Na pitanje da li je njegov tim na treningu vežbao penale, Prosinečki je rekao:
-Ne, nismo ih vežbali. Ako budu penali, onda to ne bi bilo dobro.
Najiskusniji Zvezdin prvotimac Duško Tošić takođe rekao da očekuje plasman u finale, ali je upozorio da će u Humskoj biti veoma teško.
-Partizan će sigurno učiniti sve da što pre postigne gol i dovede meč u neizvesnu fazu, kao što smo mi to uradili prošle godine. Ipak, uveren sam da imamo snage da mi budemo ti koji će da slave – rekao je Tošić, uz opasku da mu je potpuno svejedno ko će od napadača Partizana biti u timu, jer su svi kvalitetni igrači.
Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 19.30 na stadionu u Humskoj. U prvom meču crveno-beli su kao domaćini slavili sa 2:0.

 

Povezana vest:  Premijer lige počinje 16. avgusta