Ryan Giggs celebrates goal

Gigs: Ovo će mi biti najdraža titula
 
Najtrofejniji igrač u istoriji ostrvskog fudbala Rajan Gigs izjavio je danas da će mu titula, koju će Mančester Junajted najverovatnije osvojiti na kraju sezone, biti jedna od najdražih u karijeri.
Gigs, koji je do sada 12 puta bio prvak Premijer lige sa Junajtedom, istakao je da će uspeh ove godine biti veći jer se tim tokom sezone suočavao sa brojnim teškoćama.
-Ostali smo bez iskusnih igrača, Van der Sara, Ošeja, Brauna, a zatim su se povredili Nemanja Vidić i Daren Flečer. U početku smo imali problema i sa novim golmanom, ali De Hea je dokazao zašto je doveden – rekao je Gigs
Gigs je naglasio i značaj Pola Skolsa, jer od njegovog povratka iz penzije Junajted je osvojio 34 od mogućih 36 bodova. „Povratak Skolsa nam je puno značio, prava je dragocenost imati ga na terenu. On je i dalje najbolji, na treninzima mu ne možete uzeti loptu. Može da uradi neke stvari koje većina fudbalera nije u stanju“, rekao je 38. godišnji fudbaler.
On je dodao da Junajted ima dovoljno iskusan tim i da se neće opuštati sve dok i teoretski ne osvoje titulu, jer je još mnogo bodova ostalo u igri.
-Osvajanje titule će dobiti na značaju ako se vidi kolika je sredstva Siti uložio ove godine. Mora se priznati da su na početku sezone igrali odlično i postizali dosta golova. Imaju kvalitetan sastav, pa čak i kada su bili nekompletni, uspevali su uspešno da se nose sa time – rekao je Gigs, koji je u dresu Junajteda debitovao 2. marta 1991. godine.
Šest kola pre kraja sezone Siti zaostaje osam bodova za aktuelnim šampionom, gradskim rivalom Mančester Junajtedom.

 

Povezana vest:  Snajder: Možemo bez Robena i Van Persija