kup_cz_par_gol

KUP SRBIJE

Partizan i Zvezda u borbi za finale Kupa Srbije

 

Fudbaleri Partizana pokušaće večeras u revanš meču polufinala Kupa Srbije protiv Crvene zvezde prvi put u istoriji da prođu dalje, nakon poraza od 2:0 u prvom meču. Sa druge strane, crveno-beli su samo jednom prokockali 2:0, protiv Obilića 1998. godine, u prilično „nefudbalskim uslovima“, pa bi, kada bi se u obzir uzimala samo statistika duel u Humskoj bio samo formalnost.

Povezana vest:  Minimalac Bajerna, novi poraz Augsburga

Međutim, u fudbalu je sve moguće, pa se iz oba tabora čuju poruke da ništa još nije gotovo, mada, svi se slažu da Zvezda ima veliku prednost. Trener Partizana Avram Grant najavljuje napadačku igru, ali ne i „zaletanje“.

-Ako bismo napali svim raspoloživim snagama, onda bi ostao ogroman prostor u defanzivi i zato moramo da napravimo ravnotežu u igri. Želimo brzo da postignemo gol, ali isto tako, ne smemo da ga primimo, jer bi to mnogo zakomplikovalo situaciju – poručio je Grant.

Povezana vest:  Pelegrini: Čelsi nije mašina za pobede

Njegov kolega Robert Prosinečki najavio je da se crveno-beli neće zatvoriti i čuvati prednost.

-Ne gajim defanzivan stil, pokušaćemo da napadnemo Partizan, postignemo gol i izborimo plasman u finalu – jasan je Prosinečki.

Revanš meč polufinala Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 19.30. Prethodno, u prvom polufinalu od 17 sati u Novom Sadu se sastaju Vojvodina i Borac Čačak. U prvom meču nije bilo golova 0:0. Finale Kupa Srbije zakazano je za 16. maj u Novom Sadu.

Povezana vest:  Muslin zadovoljan utakmicom protiv SAD