Grant_Partizan_Sloboda

Grant: Zaslužujemo titulu uprkos porazu od Zvezde u Kupu

 

Trener Partizana Avram Grant rekao je danas da njegovi fudbaleri zaslužuju titulu u Super ligi i pored toga što su primili četiri gola od Crvene zvezde u polufinalnom dvomeču Kupa Srbije.

-Siguran sam da zaslužujemo titulu. Dobro igramo, imamo osam bodova prednosti u odnosu na Zvezdu. Nemoguće je da neko bude siguran da ćemo je i osvojiti, ali verujem u to. Protivnik se dobro bori, ali mislim da ćemo uspeti da je osvojimo – rekao je Grant novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Partizan je u revanš meču polufinala Kupa izgubio sinoć na svom stadionu od Crvene zvezde sa 2:0, a istim rezultatom je poražen i u prvom meču pre tri nedelje.

-Nema objašnjenja za propuštene šanse, ali i sam zadatak da se one stvore nije lak. Nismo dali golove, oni jesu, i to je to. Svaki igrač želi da postigne pogodak, ne volim krivicu da svalim na njih. Golove smo primali iz naših grešaka, razmišljam da li je to do koncentracije ili angažovanosti – kazao je Grant.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati utakmica 34. kola i tabela Serije A

-Primili smo četiri ista gola, posle grešaka, verujem da ih svi prave, ali mi ne možemo promeniti šta se desilo. Ne smemo da poklanjamo lake golove u velikim utakmicama – dodao je bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema.

Grant je istakao da su on i njegovi sudbaleri „svesni da su u dobroj poziciji u prvenstvu“ jer imaju osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu i da ekipa želi da do kraja prvenstva pobedi u svim utakmicama.

-Želim sve pobede do kraja prvenstva jer ono je najvažnije. Utisak je da nam se igra poboljšava. Kup je drugačije takmičenje, uvek može nešto da se desi i da jedna utakmica odluči. Videli smo da su u Španiji i Engleskoj Real Madrid i Mančester junajted ranije završili to takmičenje – istakao je Grant.

Povezana vest:  Ramaljo: Gvardiola nije dobar izbor za Brazil

Grant je istakao da komunikacija između njega i predsednika Partizana Dragana Đurića „ide malo teže“, jer prvi čovek kluba ne govori engleski jezik.

-Često pričam sa predsednikom, ali je to malo teže jer on ne govori engleski jezik. Sviđa mi se njegova ambicija, a one su i dalje iste i poraz ne znači njihovu promenu. Međutim, niko nije srećan kada se izgubi – rekao je Grant.

Partizan će u nastavku prvenstva imati na raspolaganju samo dva napadača, pošto je Stefan Šćepović odavno povređen, a Eduardo Pašeko je verovatno završio sezonu.

-Razmišljam da prekomandujem nekog igrača sa druge pozicije u napad, ali to nije lako. Ostala su nam dvojica igrača istih karakteristika, a volim kada su napadači različitih profila – rekao je Grant.

Povezana vest:  Fudbaleri Srbije igraće prijateljsku utakmicu protiv Rusije

-Nije lako nositi se sa toliko povreda, problema imaju Saša Ilić, Aleksandar Lazevski, Stefan Šćepović. Što se Eduarda tiče, čekamo drugo mišljenje, najbolje od njegovog ličnog lekara iz Brazila – dodao je Izraelac.

Revanš meč Kupa protiv Crvene zvezde uživo je posmatrao Grantov 18-godišnji sin, koji je, prema rečima trenera crno-belih, bio tužan posle meča.

-Njegovo lice je bilo tužno posle utakmice. Do sada je bio taličan za mene, a rekao mi je da bi on dao gol da je sinoć igrao. Bio je impresioniran atmosferom na stadionu, a prisustvovao je na mnogo velikih svetskih mečeva. Istakao je da je ponosan kako smo odigrali – kazao je trener Partizana.

Partizan u sledećem kolu Super lige dočekuje Javor u subotu u 18.00.