waterpolo_ball

Najbolje vaterpolistkinje Srbije i Hrvatske na Tašmajdanu

 

Promotivni turnir uoči početka regionalne lige za vaterpolistkinje, koja startuje naredne jeseni igraće se od petka do nedelje na bezenu Tašmajdan. Na turniru će učestvovati po četiri ekipe iz Srbije i Hrvatske – Partizan, Vračar, Senta i Taš 2000, odnosno Bura (Split), Viktorija (Šibenik), Jug (Dubrovnik) i Mladost iz Zagreba.

Selektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Novica Teodosijević rekao je da veruje da će regionalna liga u ženskom vaterpolu podići kvalitet i u Srbiji i Hrvatskoj i značajno pomoći u promociji tog sporta.

-Imamo tu sreću ili nesreću da živimo u zemlji gde se računaju samo šampionske titule, znamo da smo u senci kolega iz muške reprezentacije, ali nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti da napravimo rezultat koji će skrenuti pažnju javnosti – rekao je Teodosijević na konferenciji za novinare u Vaterpolo savezu Srbije.

Povezana vest:  Vaterpolisti Srbije drugi na Samaridis kupu

On je dodao da je osnovna ideja turnira promocija ženskog vatrepola i da se nada da će im to poći za rukom na najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs. Vaterpolistkinja Srbije i članica Partizana Milica Perovski rekla je da su promotivni turniri i regionalna liga veliki korak napred za ženski vatrepolo.

-Verujem da će ova takmičenja doprineti podizanju kvaliteta. Jedino kroz jaku konkurenciju i prave utakmice kvalitet može da ispliva na površinu – rekal je Perovski.

Povezana vest:  Srpski vaterpolisti: Nismo toliki favoriti kao što tvrde Madjari

Vaterpoliskinja ekipe „Taš 2000“ Dragan Ivković rekla je da se nada dobroj poseti na tribina Tašmajdana.

-Voleo bih da dođe što više ljudu da nas bodri, ovde se praktično ni ne zna da imamo ženski vaterpolo. Postoje razne predrasude, ali ovo je sport i za devojke. Regionalna liga će svakako doprineti podizanju nivoa kvaliteta – kazala je Ivkovićeva.

Povezana vest:  Partizan vicešampion Evrope za veterane

Mila Gluščević iz Vračara istakla je da će liga pomoći svim klubovima i pozvala što više devojka da počnu da treniraju vaterpolo. Predstojeći turnir je koncipiran tako da igraju samo srpski protiv hrvatskih ekipa, a sličan će biti organizovan u maju u Hrvatskoj, posle čega će četiri najbolje ekipe sa dva turnira igrati fajnal for u Beogradu. Regionalna liga počinje u septembru i igraće se iz dva dela između kojih će se igrati i nacionalna prventva.  Ulaz na sve utakmice na Tašmajdanu biće slobodan.