Iker-Casillas

LIGA ŠAMPIONA

Hajnkes i Roben spremaju osvetu, Murinjo hoće u istoriju

 

Fudbaleri Bajerna i Reala sutra uveče na „Alijanc areni“ u Minhenu odigraće prvi čin dugo očekivane predstave u borbi za plasman u finale Lige šampiona. Dueli dve ekipe koje zajedno imaju 13 titula šampiona Evrope (Bajern devet i Real četiri) uvek su bili više od igre, još od polufinala 1975. godine, kada je Sep Majer slomio nos Robertu Martinezu, preko „Huanitovog čuvenog udaranja Mateusa“, pa do poslednjeg sudara 2007. godine u osmini finala kada je Perunac Klaudio Pizaro, uoči puta za Madrid rekao: „Idemo da pobedimo te klovnove“.

Povezana vest:  Anćeloti: Čekali smo 18 godina na četvrtfinale

Novi obračun doneće i nove motive, a svakako najveće imaće trener Bavaraca Jup Hajnkes, koji je 1998. godine nakon što je kraljevskom klubu doneo 32 godine čekanu titulu dobio otkaz, kao i Holanđanin Arjen Roben, koga se predsednik Florentino Peres odrekao da bi angažovao Kristijana Ronalda.

-OČekujem strašno teške utakmice, jer je Real prava mašina za golove. Ali, ja verujem u svoj tim – rekao je Hajnkes.

Povezana vest:  Baloteli zbog konjunktivitisa propušta meč sa Engleskom

Njegov optimizam zasniva se i na statistici, koja kaže da je Bajern devet puta na svom terenu dočekao Madriđane i zabeležio osam pobeda, uz jedan remi. Istovremeno, Španci su samo jednom pobedili u Nemačkoj, a gostovali su 22 puta.

-Moramo da damo sve od sebe, pa i više od toga, 120 odsto. Samo savršenom utakmicom možemo da pobedimo Real i igramo finale na svom stadionu – jasan je Roben.

Bajern protiv Reala spašava sezonu, dok Madriđani, koji vode u Primeri, žele u finale i konačan obračun sa „nepobedivom“ Barselonom.

Povezana vest:  Vacke: Imamo 50 miliona evra za prelazni rok

-Poštujemo Bajern, ali nikog se ne plašimo. Imamo svoj put, čeka nas i revanš na našem stadionu. Uveren sam da ćemo se ove sezone još jednom vratiti u Minhen – rekao je kapiten Madriđana Iker Kasiljas, aludirajući na finale koje je zakazano za 19. maj.

Prva polufinalna utakmica Lige šampiona između Bajerna i Reala igra se sutra u Minhenu od 20.45. U drugom polufinalu, u sredu od 20.45, Čelsi će u Londonu dočekati Barselonu.