jelena_jankovic_2012

Janković: Hoćemo u prvo finale FED kupa za Srbiju

 

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je danas da će FED kup tim naše zemlje dati sve od sebe u duelu sa Ruskinjama, kako bi prvi put izborio plasman u finale tog takmičenja. Janković je sinoć pravo iz Kopenhagene stigla u Moskvu kako bi što pre započela pripreme za predstojeći meč sa Rusijom.

-Danas u Moskvu stiže veći deo našeg tima i jedva čekam da ponovo budemo svi na okupu. Igramo protiv Rusije na njihovom terenu i borićemo se za ulazak u prvo finale Fed kupa u istoriji za Srbiju. Znam da ćemo dati sve od sebe i verujem u trijumf – rekla je Janković.

Povezana vest:  ATP VINSTON, Izner i Beneto u finalu

Najbolje rangirana srpska igračica Ana Ivanović u Moskvu će doputovati u sredu, dok danas stižu Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

-Čast je biti učesnik ovakvog istorijskog trenutka za našu zemlju. Mislim da su timovi prilično izjednačeni, ali naravno tim Rusije je mnogo iskusniji. Na nama je da im ne dozvolimo da iskoriste tu prednost i jedva čekam da izađem na teren – rekla je Ivanović.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Đoković posle tri seta pobedio Berdiha

Aleksandra Krunić smatra da je naš tim u prošlosti pokazao da, bez obzira u kom sastavu nastupa, uvek može da pobedi i najjače ekipe.

-Opet smo u najjacem sastavu i hoćemo samo pobedu. Ruskinje su uvek jake, nebitno je ko je u ekipi. Kao i uvek, daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo na kraju napraviti pobednički krug i ponosno nositi srpsku zastavu – rekla je Krunić.

Povezana vest:  Ðoković: Olimpijsko zlato velika želja, zato sam u Tokiju

Ona je pozvala što više navijača da dođu u halu „Megasport“ u Moskvi i podrže izabranice Dejana Vraneša. Fed kup selekcija Srbije narednog vikenda, 21. i 22. aprila, igraće u Moskvi protiv selekcije Rusije.