Chelsea_slavlje

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi želi osvetu protiv Barselone

 

Fudbaleri Čelsija tri godine su čekali na priliku da se revanširaju Barseloni za poraz u polufinalu Lige šampiona 2009. godine, jedan od najbolnijih u istoriji londonskog kluba. Pre tri godine u prvom meču na Kamp nou nije bilo golova, dok je u Londonu Andres Inijesta izjednačio na 1:1 u poslednjim trenucima nadoknade vremena i odveo Katalonce u finale, gde su prilično lako nadigrali Mančester Junajted sa 2:0.

Povezana vest:  Severna Koreja regrutuje navijače iz Kine

Nakon meča igrači Čelsija bili su veoma ljuti na norveškog sudiju Toma Heninga Ovreba, koji u par diskutabilnih situacija nije svirao penal za „plavce“.

-Mnoge stvari su se promenile od tada, ali naša želja da pobedimo Barselonu jača je nego ikad. Došao sam u Čelsi da bih igrao ovakve utakmice. Imamo dosta različitih uspomena sa prethodnih mečeva protiv Barse. Važno je da smo spremni – kazao je Drogba.

Povezana vest:  Svi dosadašnji prvaci sveta u fudbalu

I fudbaleri Barselone dobro pamte tu londonsku noć, kada su bili na ivici ponora, ali ipak „preživeli“

-To je, bez sumnje, najteža utakmica u mojoj karijeri. Ljudi pričaju da nam je sudija pomogao, ali šta mi sad možemo da kažemo na to. Mislim da se Čelsi na toj utakmici jednostavno uplašio plasmana u finale – rekao je desni bek Dani Alveš.

Povezana vest:  Ponovo sukobi navijača Rome i Lacija

Barseloni je ovo peto uzastopno polufinale u Ligi šampiona, a pokušaće da postanu prvi tim posle 1990. godine i Milana koji će odbraniti trofej sa „velikim ušima“. Čelsi je prošlog vikenda pobedio Totenhem sa 5:1 u polufinalu FA kupa, dok je Barselona u prvenstvu savladala Levante sa 2:1. Prva polufinalna utakmica Lige šampiona između Čelsija i Barselone igra se sutra od 20.45 na Stamford Bridžu.